Yola çıkacaklara uyarı: Uykusuz ve yorgun araç kullanmayın

Yola çıkacaklara uyarı: Uykusuz ve yorgun araç kullanmayın

Bayram vesilesiyle yola çıkacak sürücülere, uykusuz ve yorgun biçimde araç kullanılmaması, trafik kurallarına azami derecede riayet edilmesi gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. Sadece 6 ve 7 Nisan’da gerçekleşen kazalarda 12 kişi hayatını kaybetti, 1966 kişi yaralandı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladıkları mesajlarda, trafikle ilgili uyarılarda bulundular.

Fevzi Apaydın yaptığı açıklamada, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlarken ziyaretlerin arttığı bayram döneminde seyahat edecek sürücülerin trafik kurallarına azami derecede riayet etmesi gerektiğini bildirdi.

Sürücülerin bu dönemde her zamankinden daha dikkatli olması uyarısında bulunan Apaydın, “Bayram tatilinde trafiğe çıkacak sürücülerimizin uykusuz ve yorgun biçimde araç kullanmamasını özellikle istirham ediyorum. Bu bayram yollarda yapılacak hatalarla ocaklar sönmesin.” değerlendirmesinde bulundu.

Bendevi Palandöken de mesajında, bayramların toplumsal önemine işaret ederek şunları kaydetti:

“Alın teri ve gayretiyle ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağlayan esnaf ve sanatkarlarımızın bayramda işlerinin bol ve bereketli olmasını, kazançlarının ise artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutluyor, dostluklarımızın tazelenmesine, mutlulukları artırmamıza, birlik ve beraberliğin en üst seviyede yaşanmasına vesile olmasını diliyorum.”

Bayram tatilinin ilk 2 günündeki trafik kazalarında 12 can kaybı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin, vatandaşların güvenliği için denetimlerini büyük bir hassasiyetle sürdürdüğünü belirtti.

Ali Yerlikaya, 7 Nisan’da 572 trafik kazasının meydana geldiğini, 408 bin 796 aracın denetlendiğini, 19 bin 488 araca hız ve radar, 33 bin 145 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını aktardı. İlk 2 gündeki trafik kazalarında ise 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 1966 kişinin de yaralandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar, sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım, hayatla yarışılmaz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *