İsrail neden batılıları öldürdü: Haaretz’e göre sorun İsrailli subaylarda

İsrail neden batılıları öldürdü: Haaretz’e göre sorun İsrailli subaylarda

Yardım konvoyu hakkında tam bilgiye sahip olmasına karşın bilinçli bir saldırı gerçekleştiren İsrail, aralarında 3 İngilizin ve 1 ABD çifte vatandaşının bulunduğu 7 kişiyi katletmişti. Haaretz gazetesi bu saldırının nedeninin işgalci İsrail ordusundaki komutanların başına buyruk hareket etmesi olduğunu öne sürdü.

İsrail merkezli muhalif Haaretz gazetesinin ordu kaynaklarına dayandırdığı haberde, World Central Kitchen (WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşunun 7 çalışanının öldürüldüğü saldırının, ordu sözcülüğünün iddia ettiği gibi “koordinasyonsuzlukla” ilgisi olmadığı belirtildi.

İstihbarat biriminden ismini açıklamak istemeyen bir kaynak, ordunun saldırının neden kaynaklandığını araştırdığına dair iddiasını yalanlayarak, aslında saldırının tam olarak neden kaynaklandığının bilindiğini ve Gazze’deki askeri birliklerin istedikleri her şeyi yaptığını ifade etti.

“Yardım kuruluşları gibi hassas hedeflere karşı yapılacak herhangi bir eylem” için nihai onayın, tümen komutanı hatta Genelkurmay Başkanı gibi en üst düzeydeki askeri yetkililer tarafından verilmesi gerektiğine dair ordu içinde kurallar olduğuna işaret eden söz konusu kaynak, “Ancak Gazze’de her komutan kuralları kendisi belirler ve angajman kurallarına ilişkin kendi yorumunu yapar.” dedi.

Siyonist kaynak, İsrail Savunma Bakanlığının “saldırının koordinasyon eksikliğinden kaynaklandığına” dair açıklamasına ilişkin “Bunun koordinasyonla hiçbir bağlantısı yok. 20 yönetim veya savaş odası daha kurabilirsiniz ancak birileri Gazze’deki bazı birliklerin davranışlarına son vermeye karar vermezse buna benzer olayları daha çok göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in katlettiği grupta 3 İngiliz bulunuyordu

İsrail’in batılıları vurması üzerine, BAE Gazze’ye yardım götürmeyi bıraktı

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *