İslami Cihad’dan İran’a ziyaret

İslami Cihad’dan İran’a ziyaret

Tahran’a giden Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad E Nihale,  İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından kabul edildi. 

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Ayetullah Hamaney, El Nihale ve beraberindeki heyetle gerçekleştirdikleri görüşmede, direniş güçlerini ve Gazze halkını bu ana kadar sahanın galibi olarak nitelendirerek “Gazze ve Filistin halkının onurunun ve duruşunun yüceliği ve Siyonist rejimin bu altı aylık savaşta yaşadığı başarısızlıklar ilahi bir olay ve olgudur.” dedi.

Siyonist rejimin Gazze halkını uyguladığı soykırım ve suçlara da değinen Rehber “Siyonist rejimin, tüm askeri teçhizatı ve dünyanın zalim güçlerinin desteğiyle kadın ve çocukları katletmesi, bu rejimin direniş güçlerine karşı koyma ve onları yenme becerisine sahip olmadığını gösteriyor.” dedi.

Ayetullah Hamaney, Filistin İslami Cihadının Genel Sekreterine hitaben: Allah’ın izniyle Gazze halkının nihai zaferini göreceksiniz.

El Nihale, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin meselesine verdiği desteği takdir ederek ve  şehit Komutan Süleymani’yi anarak “Bugün Gazze’de yaşananlar aslında Kerbela olayının tekrarıdır ve tüm zorluklara ve komplolara rağmen Gazze halkı, direniş güçleriyle birlikte, benzersiz duruşuyla ABD ve Siyonist rejimin ve destekçilerinin direnişi yok etme planını boşa çıkarmayı başarmıştır.” ifadelerini kullandı.

Başta Hamas ve İslami Cihad olmak üzere direniş güçleri arasındaki tam koordinasyona vurgu yapan El Nihale ” Gazze halkı ve direniş güçleri nihai zafere kadar ayakta durma kararlılığındadır ve Allah’ın izniyle nihai zafer çok uzak olmayan bir gelecekte elde edilecektir.” açıklamasında bulundu.

Heniyye İran’da Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *