Heniyye İran’da Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü

Heniyye İran’da Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü

Resmi temasları kapsamında Tahran’da bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildi.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Heniyye ve beraberindeki heyeti kabul eden Cumhurbaşkanı Reisi, İran İslam Cumhuriyeti, Filistin halkının haklarını savunma konusunda kararlı olduğunu ve Filistin davasına verdikleri destekten gurur duyduklarını belirtti.

Reisi, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Ofisi Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmede “Nitekim bugün, mazlum ve güçlü Gazze halkının güçlü direnişiyle, Filistin meselesi İslam dünyasının ötesine geçerek tüm insanlık dünyasının meselesi haline gelmiştir.” dedi.

Filistin direniş güçlerinin Mescid-i Aksa Tufanı operasyonundaki büyük ve destansı eyleminin, Siyonist rejim için başarısızlıkları telafisi mümkün olmayan eşsiz bir olay olduğunu belirten Cumhurbaşkanı “Bugün tüm dünya halkları için kanıtlanmış olan şey, Filistin meselesinin meşruluğu ve İslam Cumhuriyeti dahil savunucularının konumu, sahte ve cani Siyonist rejimin bölgedeki tüm güvensizliklerin kökü ve barış karşıtı bir oluşum olduğu yönündedir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Reisi ayrıca, Amerika’nın ve Siyonist rejimin bölgedeki her türlü diplomatik faaliyetini aldatıcı olarak nitelendirirken, bugün bu suç rejimiyle normalleşmeye çalışan ülkelerin halklarının önünde aşağılandığını  ifade ederek “Gazze’deki son olaylar, Amerika ve bazı Batılı ülkelerin çocuk öldüren Siyonist rejimi desteklemesi açısından bir başka büyük skandaldı.” dedi.

Kesin ve nihai zaferin Filistin milletine ait olduğunu, yenilginin ise Siyonist rejimin ve destekçilerinin sonu olacağını vurgulayan Reisi, “İran İslam Cumhuriyeti, Filistin milletinin haklarını savunma konusunda kararlıdır ve her zaman Filistin halkının yanında olacağız ve Filistin davasını desteklemekten gurur duyuyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye de görüşmede Reisi’ye Gazze’deki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Heniyye, Aksa Tufanı operasyonunun, Filistin halkına benzeri görülmemiş başarılar kazandırdığını söyledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *