Bir yandan İsrail bombardımanı, diğer yandan açlık ve susuzluk

Bir yandan İsrail bombardımanı, diğer yandan açlık ve susuzluk

Aksa Tufanı’nın başlamasından bu yana Gazze’nin bombalanmadık yerini bırakmayan siyonist barbarlar diğer yandan da Gazze’ye yardım girişini engelleyerek büyük acımasızlığa imza atıyor. Bombardımanlarda 30 binin üzerinde Müslüman’ın şehid olduğu Gazze’de yetersiz beslenme ve susuzluk da ölüm nedenleri arasına girdi!

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Şifa Hastanesinde 3 çocuğun daha yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle yaşamını yitirdiğini ifade eden Kudra, böylelikle açlık ve susuzluktan şehid olanların sayısının 23’e yükseldiğini kaydetti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından 6 Mart’ta yapılan açıklamada, açlık ve susuzluktan 20 kişinin şehid olduğunu belirtilmişti.

Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

BM’ye göre, Gazze’de 378 bin kişi Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre “felaket” olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de “acil durum” olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya bulunuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *