İslam Bilginleri İstişare Toplantısı başladı

İslam Bilginleri İstişare Toplantısı başladı

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Dünya İslam Bilginleri Zirvesi başladı. Zirvenin açılış konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Daha sonra kürsüye Diyanet İşleri Başkanı çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen Dünya İslam Bilginleri İstişare Toplantısı açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın farklı köşelerinden gelen alimleri ve kanaat önderlerini misafir etmekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Anneler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, insani değerlerin sınandığı Gazze imtihanında herkesin kendisine yakışanı yapacağını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da konuşmasında, bugün dünyanın savaşlar, yoksulluk, terör ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşatması altında tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığına dikkati çekti.

Erbaş, iki gün sürecek olan bu zirvede önemli konuları müzakere edeceklerini belirterek, “5 konu etrafında sunumlar yapılacak. Değişen ve gelişen şartlara göre İslam’ı en ideal şekilde temsil ve tebliğ etmenin, başta İslam dünyası olmak üzere insanlığa daha iyi hizmet sunmanın yollarını müzakere edeceğiz. İslam düşmanlığına evrilen İslamofobi ve benzeri sorunlarla daha etkin mücadele edebilme imkanlarını istişare edeceğiz. İşgalci zalim İsrail’in, zulüm ve katliamını durdurmak için Gazze ve Filistin’e daha güçlü nasıl destek olabileceğimizi konuşacağız inşallah. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, tüm dünyaya, tüm insanlığa, bu katliamın, bu soykırımın durdurulması için çağrıda bulunacağız.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *