İslam İşbirliği Teşkilatı yeni açıklama yayınladı: İsrail’i kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı yeni açıklama yayınladı: İsrail’i kınadı

7 Ekim’de başlayan siyonist saldırıların ardından birçok kez bir araya gelen İslam İşbirliği Teşkilatı yeni bir kınama mesajı yayınladı. Siyonist rejimin Refah kentine saldırısı ile Batı Şeria’daki saldırıları kınandı, uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi istendi.

İslam İşbirliği Teşkilatından (İİT), yapılan yazılı açıklamada, siyonist rejimin Gazze’nin güneyinde yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine düzenlediği saldırılara tepki gösterildi.

Siyonistlerin Refah’a yönelik saldırıları sonucu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yüzlerce Filistinli sivilin şehid edildiği ve yaralandığı hatırlatılan açıklamada, söz konusu saldırıların uluslararası toplumun uyarılarının göz ardı edilerek yapıldığı belirtildi.

Refah kentine yönelik saldırıların, Gazze Şeridi’ndeki insanların acılarını derinleştiren ve soykırım suçunun devamı olarak nitelendirildiği açıklamada, bunun Filistin halkını tehcir etme yönünde kabul edilemez bir girişim olduğu kaydedildi.

Siyonit rejimin Gazze Şeridi’ndeki uygulamalarının, “İsrail’in soykırımı önlemek için tüm tedbirleri alması” yönündeki Uluslararası Adalet Divanı kararına aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, siyonistlerin, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinli Müslümanlara uyguladığı şiddet olayları da kınandı.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası topluma, siyonist rejimin saldırılarını durdurma ve Gazze Şeridi’ne insani yardımların ulaştırılması yönündeki sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuldu.

1969 yılında kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 57 üyesi bulunuyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği temsilcileri yeniden ABD’de

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın yeni buluşmasından ne çıktı?

İslam İşbirliği Teşkilatı, yeniden toplanma ihtiyacı hissetti

İslam İşbirliği Teşkilatı, “uluslararası aktörler”den yardım bekliyor!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *