Fransız Bakan: Yahudi devleti soykırımla suçlanamaz

Fransız Bakan: Yahudi devleti soykırımla suçlanamaz

Hitlerin yaptığı zulüm sonrası bunu soykırım olarak adlandıran ve siyonist rejimin kuruluşuna gerekçe kılan İsrail’in, kurulduğu günden bu yana Filistinlilere yaptığı zulüm de ‘soykırım’ olarak adlandırılırken, Fransa Dışişleri Bakanı “Yahudi devletini soykırımla suçlamak ahlaki bir eşiği aşmaktır” iddiasında bulundu. Ayrıca Fransa’nın tavrının “Filistinlilerin acılarının garanti altına alınmasına izin vermek” olduğunu söyledi.

Fransa Ulusal Meclisinde dün hükümete yönelik soru faslında, milletvekili Danial Obono, Fransa’nın, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) siyonist rejime karşı açılan “soykırım” davasını desteklemesini, ayrıca rejime karşı yaptırım uygulamasını istedi.

Stephane Sejourne ise buna karşılık “Kelimelerin bir anlamı var. Yahudi devletini soykırımla suçlamak ahlaki bir eşiği aşmaktır. Soykırım kelimesi, siyasi amaçlar için kullanılamaz” ifadelerini kullandı.

Fransa’nın Gazze konusunda “dengeli” bir politika izlediğini öne süren Bakan Stephane Sejourne konuşması sırasında, Fransa hükümetinin Gazze’ye yönelik tutumunun “Filistinlilerin acılarının garanti altına alınmasına izin vermek için” olduğunu söyledi.

Tepkiler

Fransa’da solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) milletvekili Thomas Portes, X sosyal medya hesabından, “Gazze’de klasik bir sabah” ifadesiyle, çoğunluğu kadın ve çocuk, öldürülen sivillerin kefenlere sarılı olduğu görüntüleri paylaştı.

Sessizliği ve siyonist savaş suçlularını kınamayı reddeden Fransa’nın böylece sivil ölümleri desteklediğini belirten Thomas Portes, Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne’nin İsrail’in soykırımla suçlanamayacağı yönündeki sözlerine de “Evet, bu bir soykırım” ifadesiyle tepki gösterdi.

Bir diğer solcu LFI milletvekili Daniele Obono ise X hesabından, “(İsrail) ahlaki ve yasal eşiği geçtiği bir soykırım yapıyor. Bu hukukun ve ahlakın ötesinde. 5 binden fazlası çocuk 24 bin kişiyi katletti. Bu ahlaki mi?” paylaşımında bulundu.

Mülteci Kampları Gözlemevi Başkanı ve Kurucusu Filistin asıllı Rima Hassan, “İsrail’in kasıtlı soykırım niyetinde” olduğunun Güney Afrika’nın siyonist rejim aleyhine Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) açtığı dava ile yasal bir zemine taşındığını ve bu davanın yüzlerce sivil toplum kuruluşu ve onlarca devlet tarafından desteklendiğini belirterek, Sejourne’nin bu soykırımı inkarının “sömürgeci kibirle” açıklanabileceği yorumunu yaptı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *