İsrail savaş uçakları Refah’ta bir evi bombaladı

İsrail savaş uçakları Refah’ta bir evi bombaladı

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde siyonist işgal rejiminin bir eve düzenlediği bombalı saldırıda çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 19 Filistinli şehid oldu. Saldırı, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin “Filistinlilere yönelik yasa dışı katliamlara son verilmeli” açıklamasının ardından geldi.

Filistin haber ajansı WAFA’da yer alan habere göre, saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Refah kentinin doğusunda Ez-Zamili ailesine ait bir evi hedef aldı.

Saldırıda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 19 Filistinli hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği: Filistinlilere yönelik yasa dışı katliamlara son verilmeli

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), siyonist rejimin ablukası ve barbar saldırıları altındaki Filistinlilere yönelik yasa dışı katliamlara son verilmesi çağrısında bulundu. Komiserliğin X sosyal medya platformundan yayımlanan mesajda, işgal ordusunun Batı Şeria’daki operasyonlarını artırarak devam ettirdiği ve en az 9 Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

İşgal güçlerinin, bu sabah Nablus’un doğusundaki Balata Mülteci Kampı yakınlarında bir araca düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinliyi şehid ettiği aktarılan paylaşımda, Tulkerim Mülteci Kampı’na düzenlenen baskında da 3’ü çocuk en az 4 Filistinlinin daha şehid edildiği belirtildi. Paylaşımda, “Edinilen ilk bilgilere göre, her 2 vaka da yasa dışı öldürme endişelerini gündeme getiriyor. İsrail hızlı, bağımsız ve etkili bir soruşturma yürütmeli. Filistinlilere yönelik yasa dışı katliamlara son verilmeli.” ifadesi yer aldı.

Katar: İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma kapsamında Gazze’ye ilaç ve yardım girdi

Katar Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejim ile Hamas hareketi arasında imzalanan anlaşma kapsamında Gazze Şeridi’ne ilaç ve yardım sevkiyatının başladığını duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, X hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Ensari açıklamasında “İsrailli esirler de dahil olmak üzere Gazze Şeridi’ndeki sivillerin yararına dün duyurulan anlaşmanın uygulanması kapsamında ilaç ve yardımlar Gazze Şeridi’ne girdi.” ifadelerini kullandı.

Katar dün, siyonist rejim ile Hamas arasında, Gazze’deki esirlere ilaç teslimi karşılığında, bölgedeki sivillere ilaç ve insani yardım girişini içeren anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık Sözcüsü Macid el-Ensari, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin ihtiyaç duyduğu ilaçların ulaştırılması karşılığında, Gazze Şeridi’ndeki sivillere, özellikle de en çok etkilenen ve zarar gören bölgelere ilaç girişi ve insani yardım sevkiyatının gerçekleştirilmesi için Hamas ile İsrail arasında bir anlaşmaya varıldığını belirtmişti.

İşgal ordusuna göre, Gazze Şeridi’nde hala 136 İsrailli esir bulunuyor.

Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda Gazze’deki çatışmalara 24 Kasım 2023’te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan “insani ara”da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *