Herzog: Gazze’deki savaştan çıkışın anahtarı Suudilerle normalleşme

Herzog: Gazze’deki savaştan çıkışın anahtarı Suudilerle normalleşme

Davos’ta dünyanın siyasi ve ekonomik liderleri ile bir araya gelen siyonist cumhurbaşkanı Herzog, Suudi Arabistan’la normalleşmenin, Tel Aviv yönetimi için Gazze’de yürüttüğü “savaştan” çıkışın ve yeni bir ufka açılmasının anahtarı olduğunu öne sürdü. Kendilerinin Gazze’de yürüttüğü vahşet için de “Tüm insanlık için, özgür dünya için bir savaş veriyoruz” dedi.

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen 54. Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) söz verilen siyonist Cumhurbaşkan Isaac Herzog, Gazze’deki siyonist saldırılara ve bölge rejimleriyle normalleşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Isaac Herzog, “Açıkçası, tüm normalleşme sürecinin bir parçası olarak Suudi seçeneği, savaştan yeni bir ufka doğru çıkmanın anahtarıdır.” ifadesini kullandı. Suudi yönetimiyle normalleşmenin “hala hassas ve kırılgan olduğunu” ileri süren Herzog, olası bir normalleşmenin ezberleri bozacağını iddia etti.

Siyonist rejimin Orta Doğu’da Avrupa ve ABD’ye yönelebilecek tehditleri engellediğini vurgulayan Herzog, “Tüm insanlık için, özgür dünya için bir savaş veriyoruz.” dedi.

Herzog, işgal ordusunun Gazze’ye saldırılarına ve Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’la yaşanan çatışmalara değinerek “İsrail olmasaydı, sıra Avrupa’da olurdu ve sonrasında ABD…” değerlendirmesini yaptı.

Herzog, halihazırda 136 İsrailli esirin Hamas’ın elinde olduğunu ve söz konusu esirlerden 4’ünün 2014’ten bu yana Gazze’de tutulduğunu belirtti.

Herzog, uluslararası kamuoyuna “İsrailli esirlerin serbest bırakılması yönünde çaba gösterilmesi” çağrısında bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *