Kütahya Valisi: Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı

Kütahya Valisi: Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı

Kütahya’da birçok pavyonu belirsiz süreyle kapatılmasına karar veren Kütahya Valisi Musa Işın “Ben yetkimi kullanarak kapattım. Devlet eliyle açılan bu bataklık kurutulmalıydı” dedi, “Burası sizin için, Kütahya için, hepimiz için bir utanç vesikasıdır” vurgusunda bulundu.

Kütahya Valisi, şehirdeki 10 pavyonun süresiz kapatılmasıyla ilgili, “Allah bin defa razı olsun sizden, bugüne kadar nerede idiniz diyeceksiniz. Size verdiklerimiz, yazdıklarımız resmi rakamlar. Ama bir de kayıtlara geçmeyen, paylaşamayacağımız şeyler var” açıklaması yaptı.

Bu işletmelerin kapatılma kararının gerekçesini de açıklayan Musa Işın şu ifadeleri kullandı:

“Orası tam bir bataklık. Adam öldürme var, gasp var, uyuşturucu var, kadın ticareti var. Suçun her türlüsü var. Rezalet, kepazelik var. Silah kaçakçılığı var, silah sıkma var, yani orası tam bir bataklık.

Şimdi böyle bir bataklık burada dururken, biz kendi kendimizi kandırıyoruz. Diyoruz ki, uyuşturucu ile mücadele edeceğiz, sonra arkadaş devletin eliyle pavyon açılmış burada, bataklık kurulmuş. Ya Allahınızı severseniz, işin esas köküne, merkezine niye inmiyoruz? Herkes burada duruyor. Bu tür hastalık her tarafa sirayet ediyor, yayılıyor. Önce burayı kapat, ondan sonra diğerlerini mücadele edin.

Bir daha açılır mı?

Bu arkadaşlar muhtemelen İdare Mahkemesi’ne müracaat edecektir. Buradaki süreci hep beraber takip edeceğiz. Ama ben şunu huzurlarımıza söylemek istiyorum, ben burada valilik yaptığım süre içerisinde ben mücadelemi sürdüreceğim. Çünkü burası sizin için, Kütahya için, hepimiz için bir utanç vesikasıdır.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *