Netanyahu: Adalet Divanı bizi durduramaz

Netanyahu: Adalet Divanı bizi durduramaz

Barbarlıkta sınır tanımayan siyonist rejim, medeni dünyanın gözü önünde vahşetine devam ederken, Başbakan Binyamin Netanyahu, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhine açılan “soykırım” davasına rağmen Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına devam edeceklerini duyurdu.

Binyamin Netanyahu, Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, UAD’de İsrail aleyhinde açılan davaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Gazze’deki savaşta 100 günü geride bıraktıklarına” işaret eden Netanyahu, “Hamas’ı ortadan kaldırma, tüm esirleri evlerine geri getirme ve Gazze’nin bir daha ülkemiz için tehdit oluşturmayacağından emin olma hedeflerini gerçekleştirinceye kadar bu savaşı sürdüreceğiz.” iddiasında bulundu.

“Tüm hedeflerimiz gerçekleşinceye kadar Gazze savaşını sürdüreceğiz. Ne Lahey ne de ‘şer ekseni’ bizi durdurabilecek.” ifadelerini kullanan siyonist lider, bu hedefi gerçekleştirmek için pazar günü güvenliğe daha fazla fon sağlayacak bir bütçe sunacaklarını dile getirdi.

Mısır ile Gazze arasındaki sınır şeridi Philadelphia (Salahaddin) Koridoru’na da değinen Netanyahu, bu koridorda kontrolü sağlamadan Hamas’ı ortadan kaldırmalarının söz konusu olmadığını savundu.

Netanyahu, ayrıca Filistin yönetimine herhangi bir şekilde Hamas’a yardımı dokunacak fon aktarımında bulunmayacaklarını sözlerine ekledi.

Netanyahu, daha önce 10, 15 ve 30 Aralık 2023’te “Gazze’de savaştan sonrasıyla” ilgili planına değinirken Philadelphia Koridoru’nda kontrolü ele alma planından söz etmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *