Kassam: İsrail askerini hedef aldık

Kassam: İsrail askerini hedef aldık

Alman Haber Ajansı’nın (DPA) haberine göre, Hamas Hareketi’nin askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları bugün (Cumartesi) Gazze’nin güneyinde bulunan Han Yunus’un doğusunda yaşanan çatışmalarda 18 işgal askerinin öldürüldüğünü veya yaralandığını duyurdu.

Filistin Haber Ajansı’nın (Safa) X platformundaki hesabından aktardığı gönderide Kassam Tugayları, “Han Yunus’un doğusundaki savaş hatlarından döndükten sonra savaşçılarımız sekiz askerden oluşan Siyonist piyade kuvvetini sıfır noktasından imha etti” açıklamasında bulundu.

Açıklamada ayrıca, “Savaşçılarımız, Han Yunus’un doğusundaki savaş hatlarından döndükten sonra, işgalci askerlerden biri arkadaşlarının yanına girerken tüfeğin namlusunu sırtına dayayıp etkisiz hale getirdi” ifadeleri kullanıldı.

Kassam Tugayları, savaşçılarının dün (Cuma) öğleden sonra dokuz askerden oluşan bir birliğe yaklaşıp onları Han Yunus’un doğusundaki Bani Süheyle bölgesinde etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Helikopterler ölü ve yaralıları taşımak için geldi” ifadeleri kullanıldı.

Buna karşılık, İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, savaşçılarının Han Yunus şehrinin merkezinde düşman askerleriyle şiddetli çatışmalara girdiğini açıkladı.

Safa haber ajansı, ‘Cibaliye kampının batısında (Gazze’nin kuzeyinde) topçu bombardımanı ve hava saldırıları sırasında direnişle işgal ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına’ dikkati çekti.

İsrail askerleri hırsızlık da yapıyor

İşgal askerlerinin, Gazze Şeridi’nden yaklaşık 90 milyon şekel (24,5 milyon dolar) değerinde para, altın ve değerli eşya çaldığı bildirildi.

Gazze’deki hükümetin basın ofisinden yapılan açıklamada, Gazze sakinlerinin ifadesine göre, İsrail ordusunun 92 gündür devam eden soykırım savaşı sırasında Gazze’den yaklaşık 90 milyon şekel (24,5 milyon dolar) değerinde para, altın ve değerli eşya çaldığı kaydedildi.

Açıklamada, hırsızlıkların çeşitli şekillerde gerçekleştiği ifade edilerek, işgal askerlerinin Salahaddin Caddesinde oluşturduğu kontrol noktasında kuzeyden güneye göç eden Filistinlilerin para ve altın gibi değerli eşyalarını taşıdıkları çantalara el koyduğu belirtildi.

Gazze halkını evlerini terk etmesi için zorlayan İsrail güçlerinin, boşalan evlere girerek soygun yaptığı kaydedilen açıklamada, askerlerin işledikleri bu suça ilişkin hatıra fotoğrafları ve videolar çekerek sosyal medya hesaplarında yayınladıkları bilgisi verildi.

Açıklamada, “İsrail gazetesi Yediot Ahronot, bu suça daha önce değinerek, Gazze’ye kara harekatının başlamasından itibaren Gazzelilerin mallarının sistematik olarak çalındığına yer verdi. Ayrıca gazete İsrail ordusunun savaşta 5 milyon şekel ele geçirdiğini ve paranın Savunma Bakanlığının mali departmanına aktarıldığını yazdı.” denildi.

Siyonist “Ynet” haber sitesinin de Gazze Şeridi’nden 5 milyon dolara el konulduğunu doğruladığına işaret edilen açıklamada, haberde ordunun Teknoloji ve Lojistik Bölümündeki Ganimet Birimi’nin ele geçirilen fonlara el koyduğunu aktardığı kaydedildi.

(Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *