Ali Koç’tan Abdülkadir Selvi’ye çok sert tepki

Ali Koç’tan Abdülkadir Selvi’ye çok sert tepki

Suudi Arabistan oynanamayan Süper Kupa maçının yankıları sürerken Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan bir çıkış daha geldi.

Katıldığı bir canlı yayında Abdülkadir Selvi’nin Fenerbahçe’yi hedef alan yazısı ile ilgili de konuşan Ali Koç “Ulan sen zamanında FETÖ için salya sümük ağlamış adamsın sen kimsin Fenerbahçe’yi FETÖ ile bağdaştırıyorsun” dedi.

Sputnik’in aktardığına göre, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili kulübü ve Ali Koç’u hedef alan sözleriyle ilgili bir tepkiler devam ediyor.

Daha önce ilgili yazı hakkında kulüpten yapılan açıklamada, “Sporla alakası olmayan, gazetecilik etiğinden nasibini almamış, konulardan bihaber şekilde aldığı talimatlar ve servis edilen bilgiler ile gazetecilik yaptığını sanan bu şahsın, kamuoyundaki karşılığı herkesin malumudur” ifadeleri kullanılmıştı.

Selvi’ye bir yanıt da bu kez Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan geldi. Koç da açıklamasında Selvi’nin yazısına çok sert tepki göstererek “Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartımızı FETÖ’ye bağlıyorlar ulan sen zamanında FETÖ için salya sümük ağlamış adamsın sen kimsin Fenerbahçe’yi FETÖ ile bağdaştırıyorsun.” ifadelerini kullandı.

Ali Koç da Fenerbahçe’nin yaptığı resmi açıklamasında olduğu gibi, Abdülkadir Selvi’nin 2013 yılında Fethullah Gülen’e ithaf ettiği ve Yeni Şafak gazetesinde yazdığı “Hocam Türkiye’ye dön artık” başlıklı yazısını hatırlattı.

Fenerbahçe’den yapılan açıklama

4 Ocak’ta kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada şöyle denilmişti:

Abdülkadir Selvi isimli şahsın, CNN Türk ekranlarında dile getirdiği iddialar ile ilgili Demirören Medya TV Grup Başkanı Sayın Murat Yancı’ya gönderdiğimiz mektubu, kamuoyunun bilgi ve dikkatine sunuyoruz.

Sayın Murat YANCI,
Demirören Medya TV Grup Başkanı

Size bir konuda duyduğumuz rahatsızlığı paylaşmak adına ulaşıyoruz. Mektubumuzun konusu bağlamında; Grup Başkanı olduğunuz CNN Türk ekranlarında, Fulya Öztürk moderatörlüğünde 1 Ocak 2024 tarihinde yayınlanan “Akıl Çemberi” adlı programda, Abdülkadir Selvi tarafından bir iddia dile getirilmiştir.

İlgili kişinin iddiası; Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanmasını Başkanımız Ali Y. Koç’un istediğidir.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) konu ile ilgili 29 Kasım 2023’te yaptığı resmi açıklamada Turkcell Süper Kupa’nın yurt dışında oynanması projesi ve yetkisinin TFF’ye ait olduğunu, maçın Suudi Arabistan’da oynanması fikrinin Sayın Ali Koç’a ait olduğu iddiasının gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmıştır.

İlgili açıklamayı ekte paylaşıyoruz.

Konu ile ilgili resmi bir açıklama olmasına ve bu açıklamayı program sırasında pek çok yazışma ile CNN Türk yetkilileriyle paylaşmamıza rağmen milyonların izlediği bir yayında Başkanımız Ali Y. Koç ile ilgili manipülatif söylemler ortaya konmaya, bu yalan iddialar alt bantta yer almaya devam etmiştir.

Bahsi geçen yorumcunun bu söylemleri haksız itham ve isnattan başka bir anlam taşımamaktadır.

Bu tavır ve yaklaşım, Kulübümüzü ve yayını takip eden Fenerbahçelileri ciddi anlamda rahatsız etmiştir. Nitekim bu rahatsızlık sosyal medya mecralarında da yansıma bulmuştur.

Ülkemizde yaptığı yayınlarla milyonlara ulaşan mecralardan biri olan, ilgili ismin gerçek dışı iddialarını da ekranlarına taşıyan CNN Türk’ün, Kulübümüzün bu hassasiyeti doğrultusunda gereken düzeltmeyi yapmasını rica ederiz.

Saygılarımızla,

Burak Ç. Kızılhan
Genel Sekreter
Yönetim Kurulu Üyesi

Federasyondan yapılan açıklama

Suudi Arabistan’da oynanamayan maça ilişkin spekülasyonlar üzerine 29 Aralık 2023’te Futbol Federasyonu şu açıklamayı yayınlamıştı:

29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad şehrinde bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda TSİ 20.45’te oynanacağını ve yayıncı kuruluşumuz Turkuvaz Medya Grubu TV kanallarından ATV’de canlı olarak yayınlanacağını daha önce duyurduğumuz, organizasyon yetkisi Federasyonumuza ait olan Turkcell Süper Kupa müsabakası ile ilgili bir web sitesinde çıkan “Suudi Arabistan’da final Ali Koç’un fikri mi” başlıklı yazıda maçın Suudi Arabistan’da oynanması fikrinin Sayın Ali Koç’a ait olduğu iddiasının gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

TFF olarak Türk futbolunun ekonomisini güçlendirmek ve kulüplerimize alternatif gelir kaynakları oluşturmak amacıyla çok önemli projeler üzerinde çalıştığımızı daha önce de ifade etmiştik.

Bu vizyonla tekrar altını çizerek hatırlatmak isteriz ki kulüplerimize gelir getirmesi amacıyla Turkcell Süper Kupa’nın yurtdışında oynanması projesi ve yetkisi Türkiye Futbol Federasyonu’na aittir.

Konuyla ilgili olarak Federasyonumuz tarafından yapılan resmi açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini tekrar önemle rica ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *