Gazze’ye barbar saldırılar devam ediyor

Gazze’ye barbar saldırılar devam ediyor

Sivil halkı vurmaya devam eden siyonist İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin orta kesimleri ile Gazze kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okulu hedef aldı, en az 56 Filistinli şehid oldu. Demokratik dünyadan ise İsrail’e yönelik bir kınama ya da ateşkes çağrısı gelmedi.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, düşman ordusu, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde, evlere, camilere ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okullara yönelik bombardımanlarını sürdürdü.

İşgal ordusu saldırılarında şehid olan 40 Filistinlinin cenazesi ile yaklaşık 100 yaralı, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi’ne getirildi.

Siyonist savaş uçaklarının Gazze kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Lulu Abdulvehhab el-Katımi okulunu hedef alması sonucu da en az 16 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Ayrıca, düşman ordusu Gazze’nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki Merkezi Eğitim Müdürlüğü ile Halid bin Velid Okulu çevresini fosfor ve sis bombalarıyla hedef aldı.

İşgalci İsrail ordusunun, obüslerle Gazze’nin güneyindeki Refah kentinin doğusu ile Nusayrat Mülteci Kampı’nın kuzeyini bombalaması, savaş uçaklarıyla Nusayrat ve Bureyc Mülteci Kampları ile Deyr el-Belah’ta evleri hedef alması sonucu çok sayıda kişi şehid oldu ve yaralandı.

Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusundaki Man bölgesinde de düşman güçleri, Davet Camii ile çok sayıda evi bombaladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *