İsrail, Gazze’de İslam’ın izlerini de silmeye çalışıyor

İsrail, Gazze’de İslam’ın izlerini de silmeye çalışıyor

Batılı demokrasilerin himayesinde vahşetine başladığı 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail rejimi, Hamas’ı yok etme iddiasıyla Gazze halkını yok etmeye çabalarken, bir yandan da başta camiler olmak üzere İslam’ı hatırlatan bütün yapıları yok etmeye gayret ediyor.

Gazze’deki hükümetin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, düşman saldırılarında hedef alınan yerler arasında tarihi camiler, tarihi evler, müzeler ve çeşitli kültürel yerlerin olduğu kaydedildi.

İşgalci İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle bölgedeki 325 tarihi ve kültür varlıklarından 200’den fazlasının yıkıldığı ifade edilen açıklamada, saldırılar “Filistin’in kültürel mirasını, Gazze’deki tarihi derinliği ve kanıtları ortadan kaldırmaya yönelik başarısız bir girişim” olarak nitelendirildi.

Açıklamada, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Gazze Şeridi’nde yok edilen kültürel miras ve tarihi alanların bir kısmının Fenikeliler ve Roma İmparatorluğu dönemlerine, bazılarının milattan önce 800’lü ve 1400’lü yıllara, bazılarının ise 400 yıl öncesine ait olduğu ifade edildi.

Siyonist İsrail’in, Gazze’deki İslami mirası hedef alan saldırılarının uluslararası hukuka göre açık bir suç teşkil ettiği kaydedilen açıklamada, ilgili uluslararası kurumlara, işgal güçlerinin Gazze’de işlediği bu sistematik suçu durdurması ve hasar gören tarihi yerlerin acilen restore edilmesini sağlama çağrısı yapıldı.

Açıklamada, yıkılan tarihi yapılar arasında Cibaliya’daki El-Ömeri Camisi, Şeyh Şaban Camii, Gazze kentinin Şucaiye Mahallesi’ndeki Ez-Zafr Demri Cami, Deyr el-Balah kentindeki El-Hıdr Makamı, Han Yunus’taki Halil er-Rahman Cami, Gazze kentindeki Yazma Eserler Merkezi ve Cibaliya Bizans Kilisesinin olduğu da kaydedildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *