ABD, Azerbaycan ve Pakistan’dan taziye mesajları

ABD, Azerbaycan ve Pakistan’dan taziye mesajları

Türkiye’yi sarsan saldırılar sonrası ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Azerbaycan ve Pakistan birer taziye mesajı yayınladı. 2024 yılı savunma bütçesinde terör örgütü PKK/YPG’ye 156 milyon dolar ayıran ABD’nin taziye mesajı yayınlaması tepki çekti.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Temsilciliği olarak, 22-23 Aralık tarihlerinde yürütülen terörle mücadele operasyonları sırasında hayatını kaybeden 12 Türk askerinin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralı olan Türk askerine acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız.” denildi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e bir taziye mesajı iletti. Zakir Hasanov, “Türk Silahlı Kuvvetleri askeri personelinin şehit olduğu ve yaralandığı haberinden derin üzüntü duyduğunu” ifade etti. Türkiye’nin acısının Azerbaycan’ın da acısı olduğunu belirten Zakir Hasanov, “Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Terörle mücadelede her zaman kardeş Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanındayız ve destekliyoruz.” ifadelerini kullanırken, hayatını kaybeden askerler için Allah’tan rahmet, yaralı askerler için de şifa temennisinde bulundu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Pakistan’ın, 22-23 Aralık’taki terörle mücadele operasyonları sırasında 12 Türk askerinin şehit olduğunu öğrendiğinde derin üzüntü duyduğu vurgulandı. Açıklamada, 12 şehidin ailelerine taziye ve yaralananlara acil şifa dilediğinde bulunularak, “Pakistan bu acı anında Türkiye ile sıkı bir dayanışma içindedir. Pakistan, bu terör felaketini şiddetle kınıyor. Kardeş Türk milletinin bu trajediyi cesaret ve kararlılıkla aşacağına inancımız tamdır.” ifadelerine yer verildi.

KKTC’den taziye

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin acısının Kıbrıs Türklerinin acısı olduğunu vurgulayarak, “Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan hain saldırı sonucunda şehit düşen kahraman Türk askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı. Ersin Tatar, KKTC’nin her zaman ve her koşulda ana vatan Türkiye’nin yanında olduğunu sözlerine ekledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da, yayımladığı taziye mesajında, “Irak’ın kuzeyinde terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Anavatanımızın acısını yürekten paylaşıyoruz. Türk milletinin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *