Avrupa Birliği Komisyonu sözcüsü: Biz aslında çok ilkeliyiz

Avrupa Birliği Komisyonu sözcüsü: Biz aslında çok ilkeliyiz

Ukrayna ile siyonist işgal rejimi İsrail arasında benzerlik kuran Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, her ikisinin de mağdur taraf olduğunu ve kendini savunmak zorunda kaldığını iddia etti.

Peter Stano, günlük basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin “AB’nin ortak duruşunun aksine Fransa, Belçika, İspanya liderlerinin ateşkes çağrısı yaptığı, İsrail’in saldırılarının orantısız olduğu gibi söylemleri mevcutken, AB’nin neden ‘çekingen’ davrandığı, Ukrayna’daki duruma sesini yükseltirken Gazze’yle ilgili sessiz kaldığı” yönünde soru yöneltti.

Peter Stano, “Biz utangaç değiliz. Biz aslında çok ilkeliyiz. Her zaman hakların, özgürlüklerin ve ilkelerin savunulması adına sesimizi yükseltiyoruz.” iddiasında bulundu. Peter Stano şöyle devam etti:

“Gazze’de olup bitenler ile Ukrayna’da olup bitenler arasında herhangi bir karşılaştırma yapmak kesinlikle anlamsızdır. Gazze ile Ukrayna arasındaki tek paralellik, hem Ukrayna’nın hem de İsrail’in sebepsiz yere küstahça, yasa dışı bir saldırının kurbanı olması ve kendilerini savunmaya ihtiyaç duymalarıdır. Bu ikisi arasında kurulabilecek başka bir benzerlik ya kasıtlı yanlış bilgilendirme girişimine ya da bilgi eksikliğine dayanıyor.”

Siyonist İsrail barbarlığına ve Gazze’de 11 bini aşkın sivil Müslümanın kadın çocuk demeden katletmesine rağmen İsrail’e tam destek vermeye devam eden Avrupa Birliği yönetimi ateşkes çağrısında bulunmayı da reddediyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *