Mavi Marmara Şehitleri anıtı yıkıldı

Mavi Marmara Şehitleri anıtı yıkıldı

Küresel demokratik sistemin himayesinde Gazze halkına yönelik katliamına devam eden siyonist rejim Gazze limanını ele geçirdi, Mavi Marmara’da hayatını kaybedenler için yapılan anıtı da yıktı.

İşgal ordusundan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Gazze Limanı’nın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, Mavi Marmara olayları anısına yapılan anıtın yıkıldığı vurgulandı.

Limanın kontrolünü ele geçiren işgal askerlerin bazılarının Mavi Marmara olayında da bulunduğuna işaret edilen açıklamada, “Zırhlı kuvvetler ve özel birlikler Gazze Limanının kontrolünü ele geçirdi, 10 tünel ve 4 bina yıkıldı.” denildi.

Siyonistlerin açıklamasında, daha önce Hamas’ın kontrolünde olan limanda 10 Filistinlinin şehid edildiği de kaydedildi.

Siyonist Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de X platformunda, “Hamas’ın saldırı amacıyla kullandığını” iddia ettiği Gazze Limanı’nda 3 siyonist askerin İsrail bayrağı açtığı bir fotoğrafı paylaştı.

Filistin tarafından ise henüz olaya ilişkin açıklama yapmadı.

İşgalci İsrail, 31 Mayıs 2010’da Gazze’ye insani yardım götüren ve “Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük” sloganıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda düzenlediği baskında 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. Yaralananlardan biri de daha sonra yaşamını yitirmiş ve kayıplar 10’a yükselmişti.

Daha sonra açılan davalar, siyonist rejimin tazminat ödemeyi kabul etmesinin ardından, Türkiye-İsrail anlaşmaları çerçevesinde düşürülmüştü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *