Josep Borrell, ‘İsrail’in en iyi dostu olduğunu’ vurguladı

Josep Borrell, ‘İsrail’in en iyi dostu olduğunu’ vurguladı

Gazze’de vahşete devam eden barbar İsrail rejimini ziyarete giden Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Öfkenize yenik düşmemeniz gerektiğini söylememe izin verin.” dedi. Borrell yarın da Mahmud Abbas’la görüşecek.

11 binden Filistinli dünyanın gözü önünde katledilirken, barbar siyonist rejime son ziyaret Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından yapıldı. Ziyaret, Borrell’in Avrupa’nın bölgede etkinliğini artırması gerektiğini belirtmesinin ardından gerçekleştirildi.

Josep Borrel, işgal rejimini ziyareti kapsamında bir araya geldiği siyonist Dışişleri Bakanı Cohen ile ortak basın toplantısında konuştu.

Avrupa Birliği’nin Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısını kınadığını, esirlerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması çağrısı yaptığını, İsrail’in uluslararası hukuk ile uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde kendini savunma hakkını desteklediğini anımsatan Josep Borrell, “Ancak Hamas, Filistinlileri temsil etmiyor. Hamas ayrı şey, Filistin halkı ayrı şey.” dedi.

Josep Borrell, şöyle devam etti:

“Öfkenize yenik düşmemeniz gerektiğini söylememe izin verin. İsrail’in en iyi dostunun size söyleyebileceği şeyin bu olduğunu düşünüyorum. Uygar bir toplumu bir terör örgütünden ayıran şey; insan hayatına saygıdır. Tüm insanların hayatı aynı değere sahiptir.”

“Bir dehşet, diğerini haklı çıkarmaz. Aralarında çocukların da bulunduğu binlerce masum sivil hayatını kaybetti.” ifadelerini kullanan Josep Borrell, insani aralar verilerek yardımlar için koridorlar açılması çağrısını yineledi.

Avrupa iki koldan Ortadoğu’ya uzandı

Avrupa Birliği (AB), siyonist rejimin vahşi saldırılarını sürdürdüğü Gazze konusunda Orta Doğu devletleriyle diplomatik temasları artırmanın yollarını arıyor.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in bugün İsrail’de Orta Doğu turuna başlamasının ardından AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Gazze konusunu görüşmek üzere bölgeye gidiyor.

Von der Leyen, 18 Kasım’da Mısır ve Ürdün’e gidecek. Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşecek von der Leyen, El Ariş Havalimanında AB’nin Gazze’ye yönelik insani yardımlarını Mısır Kızılayı’na teslim edecek. Von der Leyen, aynı gün Ürdün’e geçecek ve Amman’da Kral 2. Abdullah ile bir araya gelecek.

AB’nin dış politikasını yürüten Yüksek Temsilci Josep Borrell de bugün Orta Doğu turuna işgalci İsrail ziyaretiyle başladı. Siyonist Cumhurbaşkanı ve hükümet üyelerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler yetkilileriyle görüşeceği açıklanan Josep Borrell, bu ziyaretini tamamladıktan sonra, yarın Ramallah’a geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Muhammed Iştiyye ile bir araya gelecek. Josep Borrell, daha sonra Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan ve Ürdün’ü ziyaret edecek.

Avrupa Birliği yönetimi, İsrail meselesinin çözümünün ancak iki devletli bir yapıyla mümkün olacağında ısrar ediyor. Josep Borrell, 13 Kasım’daki AB Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında “Filistinliler için yeni bir devlet inşa etmeliyiz. Bu da çatışmanın sonrasına bakmamız gerektiği anlamına geliyor.” demişti.

Avrupa Birliği, Filistinlilerin Gazze’den sürgün edilmesinin engellenmesi, Gazze’nin işgalci İsrail tarafından işgaline izin verilmemesi, Gazze’deki durumun Filistin meselesinin çözümünün bir parçası olması gerektiğini savunuyor.

Avrupa Birliği yönetimi, Filistin meselesinin çözümü için “meşruiyeti olan tek bir Filistin yönetimi” bulunması, bunun da Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyince kabul edilmesi gerektiğini iddia ediyor.

Avrupalı liderler Gazze’de ateşkes istemedi!

ABD ve Avrupa’nın desteklediği İsrail kimseye aldırmıyor

Demokratik devletler ve uluslararası kuruluşlar rahatsız olmuyor!

Avrupa Birliği’ne ‘artık ateşkes iste’ çağrısı!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *