İtalya hükümetine ‘korkak’ eleştirisi

İtalya hükümetine ‘korkak’ eleştirisi

İtalya’da, sola yakın 5 Yıldız Hareketi (M5S) lideri Giuseppe Conte, hükümetin Gazze savaşındaki pozisyonunu eleştirdi, “İsrail’e silah tedarikini hemen askıya alın. Benim hükümetim, zamanında bunu bazı ülkelere yaptı. Bunu yapmak için eksik olan tek şey: cesaret.” ifadesini kullandı.

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde dün akşam Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’ye yönelik “sorular” oturumunda söz alan, sol görüşe yakın populist muhalefet partisi 5 Yıldız Hareketi (M5S) lideri ve eski Başbakan Giuseppe Conte, hükümetin İsrail-Filistin çatışmasındaki pozisyonunu eleştirdi.

Parlamento aritmetiğinde ikinci büyük muhalefet partisi konumundaki M5S’nin lideri Giuseppe Conte, “İsrail’e silah tedarikini hemen askıya alın. Benim hükümetim, zamanında bunu bazı ülkelere yaptı. Bunu yapmak için eksik olan tek şey: cesaret.” dedi.

Giuseppe Conte, aşırı sağcı Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin, Birleşmiş Milletler’de 27 Ekim’de kabul edilen “Gazze’de acil insani ateşkes istenilen karar tasarısı”nın oylamasında çekimser kalmasını da “korkakça bir tutum” diye eleştirdi.

Giuseppe Conte, “10 binden fazla Filistinlinin ölümüyle ve bu katliam karşısında kendimizi birkaç insani arayla sınırlayamayız, hemen bir ateşkes olmalı. Hükümet, Gazze’deki katliamı durdurmak için ne yapıyor?” diye konuştu.

Giuseppe Conte’nin sözlerine yanıt veren Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tajani de “Korkaklar, bu hükümet sıralarında oturmuyor kesinlikle. Belki o korkaklar başka bir yerdedir. Burada korkak yok. Sayın Giuseppe Conte, daha önce başbakanlık yapmış birisiniz, daha uygun bir dil kullanmanızı rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Siyonist vahşete ilk günden bu yana tam destek veren İtalya adına başbakan Giorgia Meloni 22 Ekim’de İsrail’i ziyaret ederek siyonist başbakan Netanyahu’ya desteğini bizzat iletmişti.

İtalya Başbakanlığı’ndan Meloni’nin işgalci İsrail’deki temaslarına dair yapılan açıklamada, “Başbakan Giorgia Meloni, Kahire Barış Zirvesi’nin ardından Hamas’ın 7 Ekim’de savunmasız sivillere yönelik gerçekleştirdiği trajik terör saldırısı sonrasında İtalya’nın dayanışma ve yakınlık mesajını iletmek üzere İsrail’e gitti” ifadesi yer almıştı.

Açıklamada, “Başbakan (Meloni), İsrail’in uluslararası hukuka göre kendisini savunma ve barış içinde yaşama hakkına sahip olduğunu yinelerken Gazze’ye insani erişimin garanti altına alınmasının ve bölge için barış ihtimalinin öneminin altını çizdi” denilmişti.

Başbakanlığının “X” platformundaki paylaşımında da, Başbakan Meloni’nin ziyareti sırasında siyonist Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek, “Görüşme, Hamas’ın acımasız saldırılarının ardından İsrail halkıyla dayanışmayı yinelemek ve bölgede barışa yönelik olası gelecek perspektiflerini tartışmak için bir fırsat teşkil ediyordu” ifadesi yer almıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *