İngiltere’nin ana muhalefetinde ‘ateşkes’ sorunu!

İngiltere’nin ana muhalefetinde ‘ateşkes’ sorunu!

Siyonist vahşete tam destek veren demokratik devletlerin başında ABD ile birlikte gelen İngiltere’de, ana muhalefetteki İşçi Partisi liderinin de Filistin’de ateşkesi reddetmesi üzerine 8 Gölge Bakan görevlerinden istifa etti.

İngiliz parlamentosu, ateşkesi reddetti

İngiltere Parlamentosu oturumunda, geçen hafta İngiltere Kralı 3. Charles’ın parlamentodaki konuşmasının ardından, İskoç Ulusal Partisi’nin (SNP) sunduğu “Gazze’de acil ateşkes çağrısı” yapan değişiklik önergesi görüşüldü. Parlamento, Gazze’de acil ateşkes çağrısı yapan önergeyi 125’e karşı 293 oyla reddetti.

Ana muhalefet de ateşkesi reddetti, gölge bakanlar istifa etti

Ana muhalefet lideri Keir Starmer’ın, Gazze’de ateşkes çağrılarını reddeden tutumuna karşın, ateşkes çağrısı önergesini destekleyen 8 Gölge Bakan, oylama öncesi ve sonrasında görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Ayrıca, İşçi Partili 56 milletvekili de Gazze’de ateşkes çağrısından yana oy kullandı.

Keir Starmer’ın, İsrail-Filistin çatışmaları konusundaki açıklamaları ve Gazze’de ateşkes karşıtı söylemleri nedeniyle İşçi Partili milletvekili İmran Hussain de 8 Kasım’da Çalışanlar İçin Yeni Anlaşmadan Sorumlu Gölge Bakanlık görevinden istifa etmişti.

Ana muhalefet partisinin önergesi de kabul edilmedi

Keir Starmer ayrıca, Gazze’deki sivil kayıpların boyutuna ve insani aralara vurgu yapan ancak ateşkesi desteklemekten kaçınan kendi partisinin değişiklik önergesini sundu. Bu önerge de milletvekillerinin 183’e karşı 290 oyuyla reddedildi.

Böylelikle, İngiltere Parlamentosu ateşkes çağrısı yapan ve insani yardım için ara verilmesini isteyen önergelerin ikisini de reddetti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *