ABD, Abbas’ın Gazze’yi kontrol edemeyeceğini düşünüyor

ABD, Abbas’ın Gazze’yi kontrol edemeyeceğini düşünüyor

ABD’li ve siyonist yetkililerin, siyonist işgali altındaki Batı Şeria’daki Mahmud Abbas liderliğindeki “Filistin Yönetimi’nin mevcut haliyle Gazze Şeridi’ni kontrol edemeyeceği” konusunda mutabık kaldığı, “uluslararası bir gücün kontrol etmesi” konusunda hemfikir olduğu öne sürüldü.

Dün işgal rejimini ziyaret eden ABD’li Brett McGurk, siyonist yetkililerle Tel Aviv’de görüşmüştü.

Siyonist devlet televizyonu KAN’ın haberinde, Beyaz Saray’ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile üst düzey siyonist yetkililerin yaptığı toplantıda “Gazze’de savaşın bitmesinden sonraki durumun” ele alındığı ifade edildi.

KAN’ın, “konuyla ilgili İsrailli iki kaynaktan” aktardığına göre, toplantıdaki taraflar, savaşın sona ermesinin ardından “Gazze’yi kontrol edecek tarafın uluslararası bir görev gücü olmasını” önerdi.

Brett McGurk ve siyonist yetkililer, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’daki Mahmud Abbas liderliğindeki “Filistin Yönetimi’nin mevcut haliyle Gazze Şeridi’ni kontrol edemeyeceği” konusunda mutabık kaldı.

Brett McGurk’un siyonist yetkililerden, “İsrail’in Gazze Şeridi üzerinde tam güvenlik kontrolüne sahip olacağı” yönünde Başbakan Binyamin Netanyahu’nun yaptığı açıklamaya açıklık getirmelerini istediği aktarıldı.

Siyonist yetkililerin, ABD’li McGurk’a, “İsrail’in Gazze’de sivilleri yönetme veya yasa dışı yahudi yerleşimlerini yeniden kurma niyetinde olmadıklarını vurguladığı” kaydedildi.

Siyonist Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, siyonist Savunma Bakanı Yoav Gallant ile ABD’li McGurk’un, Gazze Şeridi’nde Hamas’ın elindeki esirlerin durumunu ve bunların evlerine döndürülmesi konularını görüştüğü bildirilmişti.

Almanya da BM’nin kontrolü almasını istiyor

ABD merkezli yayın kuruluşu Politico, Almanya’nın Gazze’de İsrail saldırılarının ardından Birleşmiş Milletler’in (BM) kentin kontrolünü almasını önerdiğini yazmıştı.

Almanya’nın hazırladığı ve Gazze’nin geleceği konusunda senaryoların değerlendirildiği 2 sayfalık gayriresmi belgeyi ele geçiren Politico, bu belgeye göre, BM’nin Gazze’nin kontrolünü ele almasının önerildiğini aktarmıştı.

Macron da ‘uluslararası koalisyon’ demişti

Siyonist rejime 24 Ekim’de destek ziyareti yapan Fransa Cumhurbaşkanı da, DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu’nun Hamas’a karşı genişletilmesi önermişti. Macron şu ifadeleri kullanmıştı:

“İsrail’in (ve aynı şekilde Fransa’nın ve tüm demokrasilerin de) önceliği terör gruplarının yenilgiye uğratılmasıdır. Bu yüzden, söz konusu grupların hedefinde olan bizler, basit bir şey söylemek istiyoruz: Yalnız değilsiniz. Bu doğrultuda Fransa, Suriye ve Irak’taki operasyonlarında aktif olarak yer aldığı DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu’nun Hamas’la da mücadele etmesi için çalışmaya hazır. Bu sabah da belirttiğim gibi uluslararası ortaklarımıza, hepimizi tehdit eden terörist gruplarla mücadele etmek için bölgesel ve uluslararası bir koalisyon kurmayı önereceğim. Bunun hem İsrail’in çıkarı ve güvenliğine hem de bu ve benzeri gruplar tarafından tehdit edilen komşularınızın çıkarı ve güvenliğine hizmet edeceğine inanıyorum.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *