İsrail, 7 Ekim’de öldürülen İsrailli sayısını azalttı!

İsrail, 7 Ekim’de öldürülen İsrailli sayısını azalttı!

Siyonist Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim’de günü düzenlenen saldırılarda öldürülen ve daha önce 1400 olarak açıklanan İsrailli ölü sayısını 1200 olarak düzeltti!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun Gazze’deki duruma ilişkin aldığı karara tepki için siyonist Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 7 Ekim’deki saldırılarda öldürülenlerin sayısının 1400 yerine 1200 yazması dikkati çekti.

Sputnik’in aktardığına göre, Bakanlığın sözcüsü Lior Hayat, 7 Ekim’deki saldırılarda öldürülenlerinin sayısının düzeltildiğini belirtti.

İşgalci İsrail makamları daha önceki açıklamalarında 7 Ekim’deki saldırılarda öldürülenlerin sayısını 1400 olarak duyurmuştu.

UNESCO açıklaması

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 42. Genel Konferansı’nda Türkiye’nin de eş sunucusu olduğu, Gazze’de sivillere saldırıların derhal sona erdirilmesi çağrısı yapan karar tasarısı kabul edildi.

Oylamada karara “hayır” diyen ülkeler ABD ile Almanya, İtalya, Paraguay, Çekya, Hırvatistan, Guatemala ve Avusturya oldu.

33 devletin çekimser kaldığı oylamada kabul edilen Gazze ve Filistin Konulu Karar’da çocuklar, kadınlar, gençler, öğretmenler ve eğitim çalışanları başta olmak üzere sivillere saldırıların derhal sona erdirilmesi, okullar ve üniversitelerin hedef alınmaması ve kültürel mirasa daha fazla zarar verilmemesi çağrısı yapıldı.

Gazze’de gazetecilerin öldürülmeye devam edilmesinin ve basın merkezleri ve medya kuruluşlarının hedef alınmasının kınandığı kararda, suya ve enerjiye erişimin ve insani yardımların engellenmesinden duyulan endişe dile getirildi.

UNESCO yönetiminden Gazze’ye acil yardım için acil program hazırlaması ve bunu uygulamaya geçirmesi talep edilen kararda, UNESCO’nun yetki alanlarında ilgili ortakların da bu amaçla seferber edilmesi istendi.

ABD tarafından karar tasarısına sunulan değişiklik önergeleri ise 35’e karşı 59 oyla reddedilirken 39 ülke çekimser kaldı.

7 Ekim’de İsrail helikopterleri kime ateş açtı?

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *