Gece boyunca Gazze’nin birçok noktası bombalandı

Gece boyunca Gazze’nin birçok noktası bombalandı

Batılı demokrasilerin himayesinde 7 Ekim’den bu yana barbar saldırılarını sürdüren işgalci İsrail rejimi, dün gece boyu Gazze’nin birçok noktasını vurdu. Dün vurulan Şifa hastanesinde şehit olan 100 kişi için burada toplu mezar kazılacak. ‘Uluslararası kuruluşlar’ ise Gazze’deki durumun ne kadar vahim olduğunu belirtmekle yetindi.

İşgalcinin Gazze’ye yönelik saldırıları 36’ıncı gününe girerken, başta hastaneler olmak üzere sivillere ait pek çok nokta havadan ve karadan hedef alındı.

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, Şifa ve Endonezya hastanelerinin çevresi ile Gazze’nin kuzeybatısındaki Rimal, Şeyh Rıdvan ve Nasr mahalleleri ile Eş-Şati Mülteci Kampında sivillerin yaşadığı evler siyonist savaş uçakları ve topçuları tarafından birlikte vuruldu.

Kana doymayan siyonist İsrail ordusunun, hastaneleri karadan ve havadan vurması nedeniyle ambulansların çalışamadığı ve yaralı naklinin de yapılamadığı kaydedildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Katar merkezli el Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, “Şifa Hastanesi’nin çevresi 3 gündür aralıksız bombalanıyor. İşgal güçlerinin karadan hastaneye girmesi için neredeyse her dakika şiddetli bombardıman oluyor.” dedi. Berş, düşman saldırılarının Şifa Hastanesi’ne ambulans giriş ve çıkışlarına engel olduğunu ve hastanede abluka altına alındıklarını kaydetti. Berş, “Son nefeslerini hastanede verenleri defnedemiyoruz. Sabah olduğunda hastanede toplu bir mezar kazmayı ve 100 kişinin naaşını buraya defnetmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

İşgal güçleri, gece boyu işgal altındaki Batı Şeria’da baskınlarını sürdürdü

Siyonist işgal güçleri, siyonist işgali altındaki Batı Şeria’nın da pek çok kentinde gece baskınları düzenledi. Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre, barbar işgal güçlerinin, baskın düzenlediği adresler arasında başta Cenin olmak üzere Nablus, El-Halil, Ramallah ve Beytüllahim kentleri yer aldı.

Cenin’in güneyindeki Sile ez-Zahr beldesine düzenlenen baskınlara Filistinliler ateş açarak karşılık verdi. Çatışmaların halen sürdüğü ifade edildi. Nablus’un güneyi ile doğusundaki noktalarda evlere düzenlenen baskınlarda da İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar çıktı.

Aynı şekilde, El-Halil’in Yatta beldesi, Ramallah’taki Celezun Mülteci Kampı ile Beytüllahim’deki Beyt Feccar beldesinde de benzer baskınlar düzenlendi. Baskınlar sırasında gözaltılar olduğu belirtilirken can kaybına ilişkin bilgi verilmedi.

Ayrıca, Batı Şeria’nın farklı noktalarında, Gazze’ye destek için gösteri yürüyüşleri yapıldı.

BM’ye bağlı ‘uluslararası kuruluş’ UNICEF’ten açıklama: Gazze’de 1 milyon çocuk uçurumun kenarında

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 7 Ekim’den bu yana demokratik sistemlerin himayesinde ve dünyanın gözleri önünde bir vahşetin hüküm sürdüğü Gazze’de sağlık sisteminin çökme noktasına geldiğini, Gazze’deki 1 milyon çocuğun uçurumun kenarında yaşadığını belirtti.

Vahşeti yürütenlere ve koruyanlara yönelik bir tepkiden uzak durmaya çalışan uluslararası kuruluşlardan UNICEF, yazılı bir açıklama yaparak, başta kuzey kesim olmak üzere Gazze Şeridi’nin tamamında sağlık sisteminin neredeyse tamamen çökmesi ve hizmet verilemiyor olmasının çocukların hayatını tehdit ettiğini ifade etti.

Rantisi ve Nasr çocuk hastanelerinin pek çok saldırıya maruz kaldığı belirtilen açıklamada, bu hastanelerde yoğun bakım ve çocuk yoğun bakım üniteleri dışında son 24 saattir hizmet verilemediğine işaret edildi.

Açıklamada, Gazze’nin kuzey kesiminde başka çocuk hastanelerinin de gerek yakıt sıkıntısı gerekse saldırılar nedeniyle hizmet dışı kaldığı ve bu nedenle aktarıldı.

Vahşetin sorumlularına ve ateşkese karşı çıkanlara ilişkin bir ifade kullanılmadı.

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr’un ifadelerine yer verilen açıklamada, Gazze’deki çocukların yaşama hakkının ellerinden alındığı kaydedildi.

Hudr’un, “Gazze’deki çocuklar, özellikle de kuzeydekiler uçurumun kenarında. Gazze’nin kuzeyinde hala binlerce çocuk var. Bu çocukların gidecek hiçbir yeri yok ve büyük tehlike altındalar. Çocuk sağlığı tesislerine yönelik saldırıların derhal durdurulması, yakıt ve tıbbi malzeme temininin sağlanması çağrısında bulunuyoruz.” ifadeleri aktarıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *