Batı medyasından 750 gazeteci, Batı medyasını protesto etti

Batı medyasından 750 gazeteci, Batı medyasını protesto etti

Demokratik rejimlerin himayesinde Gazze’de siyonist vahşet sürerken, batı medyasının da vahşete destek vermesi, bu medyaya mensup 750’nin üzerinde gazeteci tarafından bir mektupla kınandı ve eleştirildi. Ayrıca yapılan haberlerde, “apartheid, etnik temizlik, soykırım” kavramlarının tanımları ile yazılması çağrısı yapıldı.

Bir internet sitesinden yayımlanan mektupta, medya kuruluşlarının “Filistinlilerin etnik temizlik ile ortadan kaldırılmasını haklı göstermekten” sorumlu olduğu vurgulandı.

Batılı medya kuruluşlarından 750’nin üzerinde gazeteci, imza attıkları açık mektupta tüm meslektaşlarına, işgalci İsrail’in Gazze’ye saldırılarını konu alan haberlerin, uluslararası insan hakları kurumlarının kullandığı “apartheid, etnik temizlik, soykırım” tanımları ile yazılması çağrısı yaptı.

Saldırıların başladığı 7 Ekim’den 1 Kasım’a kadar 38 gazetecinin Gazze’de yaşamını yitirdiği belirtilen mektupta, işgalci İsrail’in saldırılarının 1992’den bugüne en fazla gazetecinin öldürüldüğü çatışma olduğunun altı çizildi.

Açık mektup, https://www.protect-journalists.com/ internet sitesinde yayımlandı.

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Japonya ve Kanada’nın tam destek verdiği işgalci İsrail rejimi Gazze’de 7 ekimden bu yana sürdürdüğü barbar saldırılarda, 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli şehid edildi.

Kapitalizmin temsilcileri Gazze’de ateşkes istemedi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *