ABD, Gazze’nin kuzeyinin boşaltılmasını istiyor

ABD, Gazze’nin kuzeyinin boşaltılmasını istiyor

Siyonist katliama başından bu yana her türlü desteği sağlayan ABD, siyonistlerce 7 ekimden bu yana bombalanan Gazze’nin kuzeyinde bulunan halkın buradan ‘kaçması’ için koridor oluşturacağını duyurdu. Duyuruyu ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkili gazetecilerin sorularını yanıtlarken yaptı, Gazze’de ‘güvenli alanlar’ olduğunu öne sürdü.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vedant, “İnsanların Gazze’nin kuzey kesimindeki çatışma bölgelerinden kaçmasına olanak tanıyan iki insani koridor oluşturulacak. Son birkaç gündür her gün 4-5 saat açık olan bu türden ilk koridor, şimdiden binlerce insanın daha güvenli alanlara ulaşmasını sağladı.” dedi.

Sözcü Yardımcısı Vedant, Gazze sahili boyunca açılacak ikinci rotanın, binlerce kişinin daha “güneydeki daha güvenli alanlara” ulaşmasını sağlayacağını savundu.

“Filistinli sivillerin Gazze’den zorla tehcir edilmesini desteklemediklerini” iddia eden Amerikalı sözcü, “Gazze’yi evi olarak gören Filistinli sivillerin, bu çatışma sırasında herhangi bir nedenle ayrılmayı başarmışlarsa geri dönme olanağına sahip olmaları gerektiğine inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

Vedant, ABD’nin, çatışmadan sonra Gazze’nin “yeniden işgal edilmemesi” ve bölgeyi “abluka altına alma veya kuşatma” girişiminde bulunulmaması gerektiği yönündeki tutumlarını yineledi.

“Rusya’yla savaşta hayatını kaybeden Ukraynalıların sayısı kadar Gazzeli sivili öldüren siyonist İsrail’e ABD’nin neden yardım ettiği” sorulan Patel, “koşulların aynı olmadığını” söyledi. Vedant Patel, “Bu koşullar tamamen farklıdır. Açıkçası böyle bir karşılaştırma yapmak inanılmaz derecede uygunsuz.” değerlendirmesini yaptı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *