BM koordinatörü ‘insanlığın temel değerlerinden’ söz etti!

BM koordinatörü ‘insanlığın temel değerlerinden’ söz etti!

BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, katliamın birinci ayının sonunda, “7 Ekim’den bu yana 10 bin Filistinlinin öldürülmesi, insanlığın temel değerlerine meydan okuyor.” açıklamasında bulundu. BM Genel Sekreterinin, “Gazze çocuklar için mezarlığa dönüştü” sözleri ise siyonist rejimin BM temsilcisini öfkelendirdi. Siyonist büyükelçi, ‘ahlak pusulanızı kaybettiniz’ suçlaması yaparken, İsrail’in yasalara saygılı bir demokrasi ülkesi olduğunu savundu.

BM koordinatörü Martin Griffiths, X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Gazze Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 7 Ekim’den bu yana 10 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirten Martin, “Bu insanlığın temel değerlerine meydan okuyor.” ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreteri Guterres, ise “Her gün kız ve erkek çocuklarının öldürüldüğü, yaralandığı Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü.” diyerek, acil insani ateşkes çağrısını yinelemişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da 7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de sivil kayıpların binlerce olduğunu ancak kesin bir rakam veremeyeceklerini açıklamıştı.

Siyonist barbardan tepki: “Ahlak pusulanızı kaybettiniz”

İşgal rejiminin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, “Gazze’nin, çocuklar için mezarlığa dönüştüğü” değerlendirmesinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i “ahlak pusulasını kaybetmekle” suçladı.

Gilad sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Antonio Guterres’in, BM Genel Merkezi’nde Gazze’deki son durumuna ilişkin düzenlediği basın toplantısını değerlendirdi. Gilad, “Hamas’ın, İsrail’in güneyinde çocukları boğazlamasının üzerinden 30 günü aşkın zaman geçti. Ama sayın Guterres siz, İsrail’in güneyindeki çocuk mezarlarıyla ilgili hiçbir şey söylemediniz. Ahlak pusulanızı kaybettiniz. BM genel sekreterliği görevinde bir dakika daha kalmanız mümkün değil.” ifadesini kullandı.

Gilad, “savaş suçları işleyen bir terör örgütüyle yasalara saygılı bir demokrasi ülkesi arasında yanlış ve ahlaka aykırı bir karşılaştırma yapan herhangi bir BM temsilcisinin ahlaken çürümüş olduğunu” savundu.

Gilad, 24 Ekim’de de Guterres’in BM’ye başkanlık etmeye uygun olmadığını savunmuş ve Genel Sekreteri acil istifaya çağırmıştı. “BM ve bölgemizde konumlu BM yetkilileriyle ilişkilerimizi gözden geçireceğiz” sözlerini sarf eden Gilad, Guterres’in ifadelerini “teröre destek vermek” olarak nitelendirmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *