Alman sözcüden İsrail’e: Hamas’a saldır, Batı Şeria’ya saldırma

Alman sözcüden İsrail’e: Hamas’a saldır, Batı Şeria’ya saldırma

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, işgalcinin Hamas’a karşı kendini savunma hakkını desteklediğini ancak Batı Şeria’da yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadıklarını bildirdi.

Siyonist katliama tam destek veren batılı demokratik devletlerden Almanya, Mahmud Abbas yönetimindeki Batı Şeria’da yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınadığını duyurdu.

Hamas’a karşı siyonist barbarlığa, ‘kendini koruma hakkı’ adı altında destek veren Almanya, bu desteğini başbakan Olaf Scholz’u Tel Aviv’e göndererek de teyid etmişti.

Bugün Alman Dışişleri Sözcüsü Sebastian Fischer, Almanya’nın İsrail’in Hamas’a karşı kendini savunma hakkını desteklediğini ancak İsrail’in aşırılık yanlısı yerleşimci şiddetine de karşı koyması gerektiğini söyledi.

Fischer, siyonist işgal altındaki Batı Şeria’daki şiddete dikkati çekerek “Yerleşimcilerin Filistinli topluluklara yönelik saldırılarını ve şiddetini açıkça kınıyoruz.” dedi. Bölgede hafta sonu korkunç olayların yaşandığına dikkati çeken Fischer, “İsrail’e, Filistinlileri aşırılık yanlısı yerleşimcilerin aktif faaliyetlerinden korumaya ve sorumluları adalete teslim etme çağrısında da bulunuyoruz. Batı Şeria’daki işgalci güç olarak İsrail, buradaki Filistinli nüfusun güvenliğini ve bütünlüğünü sağlama sorumluluğuna sahiptir. Filistinli ailelerin onlarca yıldır ikamet ettikleri yerlerde kalabilmeleri ve can korkusuyla atalarından kalma evlerini terk etmeye zorlanmamaları sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Sözcü de katliama göz yumdu!

AA muhabiri, Alman sözcüye, “İsrail’in haftalardır süren askeri eylemlerinde uluslararası insancıl hukuka uyduğunu bize net bir dille söyleyebiliyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Soruya net cevap vermekten kaçınan Sebastian, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarından sonra işgalcinin kendini savunma hakkı bulunduğunu belirtti. Sözcü, “İsrail, bu meşru müdafaa hakkını uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde kullanabilir. Ve İsrail, meşru müdafaa hakkını uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde kullandığına dair bize birçok kez söz verdi.” ifadelerini kullandı.

Batı Şeria’da yahudi terörü

Yasa dışı yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik saldırıları, 7 Ekim’deki Hamas saldırısından bu yana artış gösterdi. Filistinli kaynaklara göre, yahudi yerleşimciler o tarihten bu yana Filistinli sivillere yönelik 280 saldırı düzenledi ve şu ana kadar en az 7 Filistinliyi katletti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *