Köklü Değişim’den “Ordular Aksa’ya” çağrısı

Köklü Değişim’den “Ordular Aksa’ya” çağrısı

Köklü Değişim, Ankara’da “Sen Yaşarken Gazze Ölmesin! Miting Değil Harekat” başlığı altında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Köklü Değişim’in davetiyle Müslümanlar, Ankara Kocatepe Camii avlusunda, yatsı namazını müteakip tekbirler ve tevhid bayraklarıyla bir araya geldi Burada “Miting Değil Harekât Lazım” başlıklı basın açıklamasıyla hükümete seslenildi.

Basın açıklamasını Köklü Değişim Yazarı Emrah Petek okudu.

Basın açıklamasının başında işgalci “İsrail”in özellikle Filistin’de ve özelde 20 gündür Gazze’de gerçekleştirdiği vahşi katliamlara değinildi ve çocuk, kadın demeden bombalarla paramparça edilen Müslümanların sayısının 7 bine yaklaştığı hatırlatıldı. Müslümanların kanının akıtıldığı ve sahipsiz bırakıldığı ve bunun sebebi ise şöyle ifade edildi:

“Türkiye, Arap rejimleri ve Müslümanların başındaki bütün yöneticiler 75 yıldır bu mezalimi seyrediyor olmasıdır. Çünkü sadece kınıyorlar ve medyalarında ölen Müslümanların istatistiğini tutturuyorlar.”

Müslümanların dünyanın dört bir yanında meydanlarda Filistin davasına hep sahip çıktığının altı çizildi. Köklü Değişim olarak ilk günden beri kınayarak, BM’ye havale edilerek ya da ABD’nin iki devletli çözüm planı ile Filistin’in kurtulamayacağı bunun bir tuzak olduğunu her fırsatta dile getirildiği hatırlatıldı.

‘Ordular Aksa’ya’ çağrısı

Çözüm olarak ise Filistin’in o topraklardan işgalci Yahudi varlığının sökülüp atılmasıyla ancak özgürlüğüne kavuşacağı ifade edilip şöyle devam edildi:

“Bunun boş laf ile değil ancak ve ancak somut adımlar ile olacağını, yöneticilerin harekete geçmesi ile ’Orduların Aksa’ya’ seferber edilmesi ile mümkün olacağını haykırdık. Yöneticilere seslendik, İslam beldelerinin ordularına seslendik ve onlara sorumluluklarını hatırlattık.”

Durum böyle iken yöneticilerin ise itidal çağrısı yaptığı, arabuluculuk görevine talip olduğu, 3 gün yas ilen ettikleri ve ülkeyi taziye evine çevirdikleri ifade edildi.

Arap rejimleri ve özellikle Ürdün’de Kral Abdullah ve Mısır’daki Sisi rejiminin Batılı efendilerini memnun etmek ve “İsrail”i korumak için kendilerini paraladıklarına dikkat çekildi.

İktidara eleştiri

Türkiye yöneticilerinin de eleştirildiği açıklamada, Müslümanların, iktidardan somut adım, icraat beklerken “iktidar tıpkı Sivil Toplum Kuruluşu gibi miting yapma kararı aldı” ifadesi ile hükümetin yine hamasete sarıldığı ifade edildi ve Petek açıklamada şu soruları yöneltti:

“Ordusu ve silahı olan devlet kınarsa, güç ve kuvveti olan yöneticiler miting yaparsa Mescidi Aksa’yı gasıp Yahudi varlığının elinden kim kurtaracak?

Korkak Netanyahu’ya, bunak Biden’a kim had bildirecek? Akan kanları ve dökülen gözyaşlarını kim dindirecek? Kâbe’den daha şerefli olan Müslüman onurunu kim kurtaracak? Gazze’deki katliama kim dur diyecek?”

İşgalci rejim meşru değil

Batı’nın şımarık çocuğu olarak ifade edilen İşgalci “İsrail”in bu topraklarda meşru olmadığının altı çizilirken, “Ne 1967 sınırları ne de 1948 sınırlarından asla bir hak talep edemez. Müslümanların topraklarını, hem de mübarek beldeyi masada pazarlık konusu yapanlar Kudüs davasına asla sahip çıkamaz” denildi.

Basın açıklamasının son kısmında ise “Ey aşağılık Yahudiler! Ey zillet damgası yemiş korkaklar!” ifadeleriyle gasıp Yahudi varlığına seslenildi:

“Siz bu cesareti sizinle dost olan Müslümanların başındaki korkak yöneticilerden alıyorsunuz. Onlar yaptıkları her şeyi size soruyorlar bunu biliyoruz. Ama şunu da kesin olarak biliyoruz ki yenileceksiniz, mağlup olacaksınız. Irak ve Afganistan’da nasıl bataklığa saplandıysanız Filistin ve Gazze’de aynısı olacak. Filistin kazanacak, Gazze kazanacak, Müslümanlar kazanacak ama sizler yenileceksiniz!

Bugün bütün çağrılarımıza rağmen ordularını kışlalara hapseden yönetici ve komutanlar olabilir. Ancak Allah’ın takdir ettiği saat geldiğinde, Kudüs’ü fetheden Halife Ömer gibi Raşid Halifelerimiz olduğunda Mescid-i Aksa’yı Haçlı işgalinden kurtaran Selahaddin gibi komutanlarımız olduğunda, Filistin topraklarını Yahudilere para ile satmayan Sultan Abdülhamid gibi yöneticilerimiz olduğunda; Allah’ın vaadi ve Rasulü’nin müjdesi olan Raşidi Hilafet Devleti ikame edildiğinde; izzeti sömürgeci kâfirlerin yanında değil, sadece Allah’ın yanında arayan liderlerimiz olacak. İslam ile küfür savaşında Müslümanlara karşı birleşecek küfür milletini tir tir titreten Raşid Halifelerimiz olacak ve siz o gün yenileceksiniz… Ey kâfirler! Yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz.

Basın açıklamasına sık sık tekbirler ve “Ordular Aksa’ya” sloganlar ile destek verildi.

İslam Boztepe_Köklü-Değişim_Köklü-Değişim,-Ankara’dan-Seslendi-Miting-Değil-Harekât-Lazım.jpg

Basın açıklaması bu ifadelerle sona ererken açıklama sonrasında İslam Boztepe tarafından; “Yahudiler ile ihanet anlaşması yapan, onlarla normalleşen yöneticileri sana şikayet ediyoruz. Boş konuşup iş yapmayan yöneticileri sana şikayet ediyoruz. Ordular Aksa’ya çağrılarına icabet etmeyerek Müslümanların kanlarını yerde bırakan yöneticileri sana şikayet ediyoruz.” ifadelerinin de yer aldığı dua ile program sonlandırıldı.

cami tevhid_Köklü-Değişim_Köklü-Değişim,-Ankara’dan-Seslendi-Miting-Değil-Harekât-Lazım.jpg

genel_Köklü-Değişim_Köklü-Değişim,-Ankara’dan-Seslendi-Miting-Değil-Harekât-Lazım.jpg

Hanımlar_Köklü-Değişim_Köklü-Değişim,-Ankara’dan-Seslendi-Miting-Değil-Harekât-Lazım.jpg

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *