Erdoğan: İsrail devletiyle bir sorunumuz yok ama örgüt gibi davranmasın

Erdoğan: İsrail devletiyle bir sorunumuz yok ama örgüt gibi davranmasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin, “İsrail devletiyle bir sorunumuz yok, ama İsrail’in uyguladığı mezalimi, devlet değil örgüt gibi hareket etme tarzını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak-Suriye Tezkeresi’ne karşı çıkanları eleştirdi, “Türkiye’nin terörle mücadelesi daha da güç kazanmıştır. Tarih, tezkereye ‘hayır’ diyerek teröristlere can suyu olanları affetmeyecek. Sınırlarımızda kurulmaya çalışılan terör koridorunu yeni harekatlarla parçalamaya, yürütülen kirli kampanyalara karşı tavır koymaya devam edeceğiz.” dedi.

Siyonist rejimin saldırılarına değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“İsrail’in Gazze’ye saldırılarında ölenlerin neredeyse yarısı çocuk. Bu tablo bile amacın taammüden insanlık suçu işlemeye yönelik vahşet olduğunu gösteriyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, hem yapanlar hem onu destekleyenler açısından hem katilliğe hem akıl hastalığına delalet eden bir haldir.”

Cumhurbaşkanı, “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren kurtuluş ve mücahitler grubudur.” diye konuştu, “Bugün sırtını dayayarak efelendiği güçler yarın gittiğinde İsrail halkının güven, merhamet arayacağı ilk yer 500 yıl önceki gibi Türkiye olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan ifadeler şöyle:

* Akıl ve vicdan sahibi diğer tüm ülkeleri, İsrail devletinin aklıselime dönmesi için Netanyahu hükümetine baskı kurmaya davet ediyorum.

* Türkiye’ye rahatsızlık verdiği için kendi topraklarında faaliyet gösteren örgüt mensuplarını koruyanların bir gün hakikati göreceklerini ümit ediyoruz. Her ne kadar onlar devlet olmanın, hukukun şartlarına uymasalar da biz kendi vakarımızın gereklerini yerine getirmekten vazgeçmeyeceğiz. Kirli kampanyalara karşı tavır koymaya devam edeceğiz. Bu onurlu duruşu günübirlik çıkarlara değişmeyeceğiz. Filistin’deki zulme karşı ilkeli yaklaşım en somut örneğidir.

* Filistin halkına zulüm uygulanıyor. Filistin davamıza sahip çıkacağız.

* Gazze’ye 8 uçak dolusu tıbbi malzeme gönderdik. 25 sağlık personeli sevk ettik.

* İsrail tarihin en kanlı, en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor.

* İsrail’in Gazze’ye saldırılarında ölenlerin neredeyse yarısı çocuk. Bu tablo bile amacın taammüden insanlık suçu işlemeye yönelik vahşet olduğunu gösteriyor.* Buradan İsrail’e ve dünyaya sesleniyorum. Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu Batı’nın sana borcu çok ama Türkiye’nin sana borcu yok.

* Hamas bir terör örgütü değil, mücahitler grubudur.

* Filistin meselesine biz öncelikle insan penceresinden baktık. Diğer bölgelerde olduğu gibi burada da insanı, insan hayatını ve insanı insan yapan kadim değerleri savunduk.

* İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal, gitmeyeceğiz. Netanyahu iyi niyetimizi suiistimal etti. “Çocuklara kıymayın efendiler” diyoruz. İsrail çocukları öldürüyor. Biz çocukların öldürülmesine müsaade etmeyeceğiz.

* Davos’ta o zamanki başbakanlarına söylemiştim, ‘siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz’ demiştim. O günden bu yana Davos’a bir daha gitmedim.

* Ey İsrail, yanına ister ABD’yi al ister Batı’yı bu kafayla bir yere gidemezsin. Adaletli sistemi istemeyen ABD de kaybedecek.

* İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, hem yapanlar hem onu destekleyenler açısından hem katilliğe hem akıl hastalığına delalet eden bir haldir.* Biz ırkçılık yapmayan tek halkız.

* Parçalanan çocuk bedenleri karşısında gözünü kapatıp bahane üretmek, batının kendi kanlı tarihinden devraldığı bir mirastır.

* Bugün sırtını dayayarak efelendiği güçler yarın gittiğinde İsrail halkının güven, merhamet arayacağı ilk yer 500 yıl önceki gibi Türkiye olacaktır.

* Kalbimizle, dilimizle, elimizle ne yapabiliyorsak yapacağız. Duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Stratejisiz hamlelere de tevessül etmeyeceğiz

* Canlı kalmış ölülerle dolu bir dünyada biz ülke ve millet olarak hakikati haykırmaya, bunun için siyasi, diplomatik, gerekirse askeri tüm yolları devreye sokmaya devam edeceğiz.

* İstiyorlar ki İsrail-Filistin meselesi büyüsün. Bölgeye barış hiç gelmesin istiyorlar.

* Biz ülke ve millet olarak hakikati haykırmaya devam edeceğiz.

* Gazze’de derhal ateşkes ilan edilmelidir. Rehineler serbest kalmalı, koridor açılmalıdır. Refah Sınır Kapısı sürekli açık olmalı. İsrail güvenliği bölgesinde aramalı. İsrail uluslararası yardımları engellememeli.

* Ülkeleri İsrail’e baskı kurmaya davet ediyorum. İslam ülkeleri beraber hareket etmeli. Katillere “katil” denilmedikçe bölgeye huzur gelmez.

* Kuruluş amacı Kudüs’ün mahremiyetini, Filistin davasını savunmak olan İslam İşbirliği Teşkilatından hiç değilse bu defa, misyonuna yakışır etkinlik bekliyoruz.

* Filistin tarafının garantörlerinden biri olmaya hazırız. Türkiye sorumluluk almaktan kaçınmayacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *