Hamas’tan İsrail’e ‘kara harekatı’ tehdidi

Hamas’tan İsrail’e ‘kara harekatı’ tehdidi

Hamas Sözcüsü Abdullatif El-Kanu, İsrail’in Gazze Şeridi’ne karadan girmesi halinde bunun, işgal güçlerini ‘öldürme ve esir alma’ yoluyla kayıplar vermesi için ‘iyi bir fırsat’ olacağını söyledi.

Abdullatif El-Kanu, Filistinli grupların ‘birbirine bağlı, güçlü ve savaşı yönetebilecek kapasitede’ olduğuna değinerek, sivilleri bombalamanın işgalci İsrail’e zafer imajı kazandırmayacağını aktardı.

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre, Hamas sözcüsü açıklamasında, “İşgalin karadan girmesi halinde hem ölümler hem tutuklular hem de dünkü Kisufim operasyonu açısından kayıplar yaşamaları için büyük bir fırsat olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu bağlamda Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, sivillerin hedef alınmasına tepki olarak siyonist rejimin Aşkelon kentini füzelerle hedef aldığını duyurdu.

Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas’a bağlı hükümetin medya ofisi, dün gece siyonist rejimin Gazze Şeridi’nin çeşitli valiliklerine onlarca saldırı düzenlediğini, onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Siyonist işgal ordusu, son 24 saatte Gazze Şeridi’nde, Hamas ve İslami Cihad hareketlerine ait 320’ye yakın hedefi vurduğunu duyurdu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *