Gazze’de siyonist rejimin bombardımanı devam ediyor

Gazze’de siyonist rejimin bombardımanı devam ediyor

Siyonist rejim Gazze Şeridi’nin kuzeyini savaş uçakları ve obüslerle yoğun şekilde vururken, bölge halkı bombalardan korunmaya çalışıyor. İşgalci boşaltın dediği Şifa hastanesinin çevresini de bombaladı. Zalim saldırılarını sürdüren rejime Fransa tam destek verdiğini yineledi, Macron, İsrail’de öldürülenlerin sırf yahudi olduğu için öldürüldüğünü öne sürdü.

Gazze’ye 18 gündür bomba yağdıran siyonist işgal ordusu, öğle saatlerinde kuzeydeki bölgelere yeniden yoğun saldırı başlattı. Savaş uçakları Beyt Hanun Mahallesi’nin de yer aldığı bölgelere çok sayıda saldırı düzenledi. Hava saldırılarının yanı sıra işgal ordusuna ait obüsler de bölgeyi bombaladı.

Saldırılar nedeniyle Gazze’nin kuzeyinde sınıra yakın bölgelerden dumanlar yükseldi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 360’ı çocuk ve 1292’si kadın olmak üzere 5 bin 791’e, yaralıların sayısının da 16 bin 297’ye yükseldiğini bildirdi. Bakanlık, Gazze’deki hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü kaydetti.

İşgal altındaki Batı Şeria’da işgal güçlerinin ve yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90’ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana işgal ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 30 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi şehid oldu, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 siyonist İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Şifa hastanesinin çevresini bombalıyor

Baptist hastanesini bombalayarak büyük bir katliam yapan siyonist rejim, bundan sadece günler sonra Şifa Hastanesi’nin yanındaki yerleşim bölgelerini hedef aldı.

Gazze Şifa Hastanesi Doktoru Fadya Malhis, Şifa Hastanesi yakınına düzenlenen saldırının ardından TRT Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak gözyaşları içinde yardım istediğinde bulundu.

Dr. Malhis, Gazze’ye gönderilen yardımlarla ilgili, “Biz kuzeydeyiz. Bize şu ana kadar ulaşan bir yardım yok. Dünya sadece izliyor. Ne olur dünya bize yardım etsin, yeter artık” dedi. Malhis, hastanelerde binlerce yaralı olduğunu ve zor şartlarda tedavi edilmeye çalışıldığını belirterek şunları söyledi:

“Ameliyatlar anestezi yapılmadan narkozsuz şekilde yapılıyor. Şu anda 50 bin hamile var. Gelecek ay 5 bin 500 kişinin hamileliği bitiyor. Erken doğum, ölü doğum ya da şehit oluyor. Korkunç bir olay. Millet seyrede seyrede biz ölüyoruz ”

“18 gündür elektrik yok, su yok, yakıt yok. Gündüz çok korkunç ama gece daha da korkunç. Gece oturuyorsun sadece Allah’a sığınıyorsun. Bu saldırılar, teröristlere değil sivil halka karşıdır. İnsanlar ne yapacağını şaşırdı. Durum çok kötü.”

Aksa Hastanesi Başhekimi Dr. İsmet Abuasaki de TRT Haber’de Gazze hastanelerindeki son durumu aktardı. İsmet Abuasaki insanlık dramını şu sözlerle anlattı:

“Hastanelerin imkanları tükendi. Burada 12 bin kişi hastaneleri korunaklı yer olarak düşünerek geldi. Her yer bir hedef haline gelmiş ne ev ne okul hastane hepsi hedef haline geldi. Rastgele bi yer vurulabilir burada. Burada biz gıda ilk yardım ve güvenlik istiyoruz. Korunaklı yer istiyoruz. Hayal edebileceğinizden daha kötü durumdayız. Bize herhangi bir yardım gelmedi”

Fransa’dan katliamcı rejime tam destek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin siyonist rejim ile ‘tam dayanışmasını’ göstermek için bugün Tel Aviv’e geldi. Emmanuel Macron, siyonist Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında siyonist rejim ve Hamas arasındaki “çatışmanın genişletilmemesi” çağrısında bulunurken, Gazze’de tutulan rehinelerin serbest bırakılmasının “ilk hedef” olduğunu bildirdi.

Siyonist cumhuraşkanına “terörle mücadelede yalnız olmadığınızdan emin olmanızı istiyorum” diyen Emmanuel Macron, “Bu terör örgütleriyle kafa karışıklığı yaratmadan, çatışmayı büyütmeden mücadele etmenin görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bugün sahip olmamız gereken ilk hedef, tüm rehinelerin ayrım gözetmeksizin serbest bırakılması.” ifadesini kullandı.

Euronews’un aktardığına göre, Emmanuel Macron, terör gruplarını açıkça hedef almanın ve buna uygun hedefe yönelik operasyonlar düzenlemenin bir zorunluluk olduğu görüşünü dile getirdi.

Fransa’nın siyonist rejime ve tüm bölgeye barış, güvenlik ve istikrarın gelmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını ileri süren Emmanuel, “Yaşananlar elbette unutulmayacak. Biz bugün, yarın ve ertesi gün barış ve istikrarı savunuyoruz çünkü bu insanlar sırf yahudi oldukları ve barış içinde yaşamak istedikleri için öldürüldü.” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı, ziyareti sırasında 7 Ekim’de Hamas saldırıları sonucunda ölen Fransızların aileleriyle görüştü.

Ziyaret öncesi Elysee Sarayı’ndan açıklama

Fransa’da Elysee Sarayı’ndan ziyaret öncesi yapılan açıklamada, Emmanuel Macron’un ziyaret nedenini ‘İsrail’i ve Fransız İsraillileri desteklemenin yanı sıra gerçek bir barış süreci’ önermek olduğu öne sürüldü.

Siyonist rejim ile Lübnan’daki İran destekli Hizbullah arasındaki sınır çatışmalarının artmasına dikkat çekilen açıklamada, Emmanuel Macron’un “bölgede gerginliğin tehlikeli tırmanışını önleme çabalarını sürdürmeyi” hedeflediği savunuldu.

Macron’un ziyareti sırasında kayıp veya rehin olan 7 Fransız vatandaşının kurtarılması için girişimlerde bulunması bekleniyordu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *