ABD’de gençlerden oluşan grup mağazaları yağmaladı

ABD’de gençlerden oluşan grup mağazaları yağmaladı

ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia kentinde çoğunluğu gençlerden oluşan bir grup, şehir merkezindeki birçok mağazayı yağmaladı. Öte yandan ABD’de geçen yıl mağaza hırsızlıklarının toplamı 112 milyar dolara ulaştı.

Philadelphia polisinden yapılan açıklamada, aralarında 18 yaşından küçüklerin bulunduğu bir grubun şehir merkezindeki teknoloji ürünlerinden giyime kadar çeşitli sektörlerden mağazaları yağmaladığı ve çıkan olaylarda bir güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.

Olaylara karışan çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, yağmalamanın 14 Ağustos’ta Eddie Irizarry’nin polis tarafından öldürülmesiyle bağlantılı olmadığı öne sürüldü.

Irizarry, park halindeki aracının içinde otururken polis tarafından açılan 6 kurşunla yaşamını yitirmişti.

Savcılar, Irizarry’i yakın mesafeden vuran polis memuru Mark Dial’e birinci dereceden cinayet başta olmak üzere çeşitli suçlamalar yöneltmişti.

Yerel yargıç Wendy L. Pew, dün, Dial’in kendisini savunduğuna ve savcıların yönelttiği suçlamalarda yeterli kanıtın bulunmadığına hükmetmişti.

ABD’de mağaza hırsızlıklarının bir yıllık bilançosu 112 milyar dolar

ABD Ulusal Perakende Federasyonu (NRF), ülkede perakendecilerin 2022’de hırsızlığın başı çektiği suçlar nedeniyle 112 milyar dolardan fazla kayba uğradığını bildirdi.

NRF’nin Ulusal Perakende Güvenliği Araştırması’na ilişkin açıklamasında, perakendecilerin geçen yıl hırsızlıkla bağlantılı mali kayıplarda dramatik bir artış gördüğü vurgulanarak, 2021’de 93,9 milyar dolar olan perakende suçlarının neden olduğu kaybın geçen yıl 112,1 milyar dolara yükseldiği ifade edildi.

Kayıp oranının 2022’de yüzde 1,6’ya yükseldiğine işaret edilen açıklamada, perakendecilerin kayıplarının 3’te 2’sinin “hırsızlık” nedeniyle oluştuğu kaydedildi.

Açıklamada, perakendecilerin artan şiddet seviyeleri nedeniyle organize perakende suçunun önemli bir endişe kaynağı olmayı sürdürdüğünü bildirdiği aktarıldı.

Geçen yıl organize perakende suçlarından etkilenen ilk beş şehrin Los Angeles, San Francisco/Oakland, Houston, New York ve Seattle olarak sıralandığı açıklamada, suçların kapsamı ve karmaşıklığı arttıkça perakendecilerin de önleme çabalarının geliştiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NRF Varlık Koruma ve Perakende Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı David Johnston, perakendecilerin mağazalarında benzeri görülmemiş düzeyde hırsızlık ile yaygın suçlarla karşılaştığını ifade etti.

Durumun daha da vahim hale geldiğine işaret eden Johnston, söz konusu suçların mali etkisinin ötesinde şiddet ve güvenlik kaygılarının büyüklük veya kategoriye bakılmaksızın tüm perakendeciler için öncelik olmaya devam ettiğini vurguladı.

Ulusal Perakende Güvenliği Araştırması, 2022’de yıllık perakende satışların 1,6 trilyon dolarını oluşturan ve ABD genelinde 97 binden fazla perakende satış noktasını temsil eden 177 perakende markasının öngörülerini kapsadı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *