Sapkın Yönelişlerle Kısır Mücadele

Sapkın Yönelişlerle Kısır Mücadele

Söylemekten ve yazmaktan utandığımız, evlerden ırak sapkınlıklar, yaşadığımız topraklarda da kök salmış durumda. Beş büyük harfle gösterilen, renkli bayrakla temsil edilen bu fahşa örgütlenme, tüm dünyada kendini dayatarak yol alıyor. Karşı çıkanlara da yaptırımlar uyguluyor. Bu ahvalde müslümanım diyenlerin işlerinin hayli zor olduğu muhakkak.

Görüntüler özgürlükler ülkesi, demokrasinin beşiği Amerika’dan. Bir baba, kız çocuğunu kadınlar tuvaletine getiriyor. Kapıda beklerken erkek ama kendini kadın kılığına sokan bir adam gelip içeri girmek istiyor. Amerikalı baba itiraz edip asla giremezsin diyor. ‘Girerim ben de bir kadınım’ diyen adama daha da sert çıkıp engelliyor ve ‘hayır sen bir erkeksin!’ diyerek oradan uzaklaştırıyor. Başka bir ebeveyn yine Amerika’da çocuklarının doğuştan gelen temiz cinsiyetini değiştiriyor, yavrusunun hayatını mahvetmek pahasına..

Söylemekten ve yazmaktan utandığımız, evlerden ırak bu ve benzeri sapkınlıklar, yaşadığımız topraklarda da kök salmış durumdadır. Daha geçen haftalarda bazı doktorların cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptığı, teşvik ettiği ortaya çıktı. Bazı ailelerin de bunu istediği, eczanelerde hormon ilaçlarının reçetesiz, önüne gelen herkesin alabildiği haberleri yapıldı. Demek ki bu işler yasalara uygun ki yapılabiliyor.

Bu azgınlığın kapsamı sadece çocuklarla sınırlı değil elbette. Beş büyük harfle gösterilen, renkli bayrakla temsil edilen bu fahşa örgütlenme, tüm dünyada kendini dayatarak yol alıyor. Karşı çıkanlara da yaptırımlar uyguluyor. Bu yönelişin dışarıdan geldiğini, doğuştan değil birilerinin pazarladığını söyleyen, tedavi etmeyi öneren doktor ve psikologlar tehdit ediliyorlar, görevden alınıyor, unvanları düşebiliyor bu ülkede.

Tabi ki bu işlerin membaı yine batıl Batı ve dünyanın geriye kalanına yayılmasının müsebbibi de Batı sevici ülkelerin yöneticileri. ‘Tekniğini alalım, gerisini bırakalım’ diyen atalarının yolundan giden idarecilerin suçlarının cezasını toplum olarak çekmiyor muyuz? Cumhuriyeti kuranlar da muasır medeniyet seviyesine ulaşmalıyız diyorlardı. Ulaştınız işte buyrun eserinizle övünün. AB’ye girmek için, dininden, ahlakından, örf ve âdetinden senelerdir verilen tavizin ızdarıbını çekiyoruz. Bizi içinize alın diye imza atılan yüzlerce anlaşma ve sözleşmeler, verilen vaatler toplumu ateş çukurunun başına getirip bıraktı.

Şimdi ne olacak, nasıl duracak, dur denilecek? Demokratik izin gölgesinde senede bir yapılan mitingler çözüm mü? Basın açıklamaları sadra şifa olur mu? Büyük büyük meclisimizden karar çıkması halinde bir yol katledildiğini gösterir mi? Bize kalırsa bu bir avuntudan öteye gitmeyecektir. Zira toplumda başka ahlâksızlıklara, mesela evlilik dışı ilişkilere, flörtleşmeye, karma eğitime, eğitimin içinin seküler materyallerle donatılmasına ve benzeri sorunlara da aynı şekilde tepki verilmiyor.

Tepkinin mahiyeti de önemli tabi ki. Kim, ne adına tavır alacak? Hangi kriterlere göre nasıl dur diyecek? Burada da tam bir karışıklık var. Mesela cinsiyet değiştirmeye ve başka cinsi yönelimlere karşı çıkan birisi, flört edenlere karşı saygılı davranmaktan dem vurabiliyor. Eğitimin karma ve seküler olması onun için hiç sorun olmuyor. Dolayısıyla toplumsal bir neticeye varılması imkansız gözüküyor.

Korkarız ki bahsettiğimiz, adını kullanarak reklam etmek istemediğimiz bu fuhşiyyat yarın bir gün bu topraklarda da normalleşir, kanıksanır. Diğer sapkınlıklarda olduğu gibi bu da zamanla sıradanlaşırsa şaşırmamak gerekir, zira geçmiş kavimlere benzer şekilde Allah’ı tanımayan bir toplumda, modern cahiliyye içerisindeyiz.

Bu ahvalde müslümanım diyenlerin işlerinin hayli zor olduğu muhakkak. Tavırlarını Kur’an ve sünnet üzere koysalar kim umursar, görür, duyar ki? Bir sıkışmışlığın içinde bu fitnelerden nasibini alarak yaşayıp gidiyor. Ama temiz kalmaya özen göstermesi onların şiarlarındandır. Zira Lut’da (as) onlar için güzel bir örnek vardır.

Azgın kavminin, karısı hariç onu ve ailesini yoldan çıkartamayıp ‘temiz kalmak istiyorlarmış’ demek zorunda kaldığı kullardan olmak duası ile..

(Venhar)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *