Suudi Bakana göre “Ilımlı İslam” kazanacak!

Suudi Bakana göre “Ilımlı İslam” kazanacak!

Uluslararası İslam Konferansı sırasında açıklama yapan Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve İrşad Bakanı Abdullatif Al eş-Şeyh, ılımlı İslam’ın galip geleceğini ve radikalizmin geri dönülmez bir şekilde sona ereceğini öne sürdü.

Bakan Al eş-Şeyh, Bakanlık tarafından ‘İletişim ve Bütünleşme” sloganıyla 85 ülkeden 150 alim ve müftünün katılımıyla Mekke’de düzenlenen Uluslararası İslam Konferansı’nın oturum aralarında Şarku’l Avsat’a özel açıklamada bulundu.

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre, Al eş-Şeyh, “İslamofobi, aklı kıt kişiler, İslam düşmanları veya İslam’ı temsil etmeyen bazı Müslümanlar tarafından istismar edilmiştir” diyerek, radikalizmi yenmek için ülkeler ve halklar düzeyinde bir farkındalık olduğunu savundu.

Ilımlı İslam’a saldırmak, insanlar arasında çekişme, bölünme, ateizm ve radikalizm tohumlarını ekmek için kötü insanların işbirliği olduğunun altını çizen Bakan, ülkesinin bu yozlaşmış, habis kişi ve tarafları yok etmek için çalıştığını söyledi.

Konferansa katılanlar, söz birliği ve gönül uyumu ile İslam dinini karakterize eden itidal yaklaşımına dönüşün önemini vurgulayarak, dinde radikalizm ve ateizmi reddetme gereğini vurguladı.

Katılımcılar, endişe ve fikirlerini paylaşmak, uzmanlık ve deneyim alışverişinde bulunmak ve girişimler başlatmak amacıyla işbirliği yapmak için alimler, müftüler, dini liderler ve yetkililer arasındaki iletişimin önemini de ifade etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *