Milli Gazete yazarı Kasadar’ın oğlu ölü bulundu

Milli Gazete yazarı Kasadar’ın oğlu ölü bulundu

Geçen salı günü ortadan kaybolan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar’ın cesedi, Bayrampaşa’daki bir dairede derin dondurucuda parçalanmış halde bulundu. Katil yakalanırken, baba Mustafa Kasadar, oğlunun şehid olduğunu umduğunu belirtti.

İstanbul Bayrampaşa’da 19 yaşındaki Mustafa Nur Kasadar önceki gün esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Aile, 19 yaşındaki kayıp genci bulmak için yakınlarına ve polise haber verdi. Milli Gazete yazarlarından Mustafa Kasadar’ın oğlu olduğu öğrenilen gencin bulunması için çalışma başlatıldı.

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığına göre, kayıp gencin fidye için kaçırılmış olabileceği iddiası üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri kapsamlı bir araştırma yaptı. Kayıp gencin en son görüştüğü kişileri belirledi. Muhammed Nuh Kasadar’ın en son Eski Edirne Asfaltı üzerinde bulunan 4 katlı bir binada görüldüğü bilgisine ulaşıldı.

Binanın 3’üncü katında yapılan aramada derin dondurucu içerisinde parçalara ayrılmış bir erkek cesedi bulundu. Bunun üzerine Olay Yeri İnceleme ekiplerine haber verildi. Gasp Masası ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri de çalışma başlattı. Araştırmalarda bir şüpheli belirlendi. Şüphelinin Hakan Ö. (28) olduğu anlaşıldı.

Yakalanan şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. Şüphelinin, Mustafa Kasadar’ın eski çalışanı olduğu, genci boğarak öldürdüğü daha sonra da parçalayarak derin dondurucuya sakladığı belirtildi. Şüpheli ilk ifadesinde vahşi cinayeti itiraf etti.

İşte zanlının ilk ifadesi:

“Önceden Muhammed Nuh Kasadar İsimli şahsın babasının iş yerinde çalıştığını, şahsı bundan dolayı tanıyorum. Muhammed Nuh Kasadar isimli şahısla 10.07.2023 günü yemek, yemek için buluştuk. Akabinde Bayrampaşa’da bulunan evime gidip nargile içip sohbet ederken eski konular açıldı. Aramızda tartışma çıktı, sinirlenerek şahsı boğarak öldürdüm.”

Olayın duyulmasının ardından Mustafa Kasadar’a çok sayıda taziye mesajı iletildi.

Kasadar: İnşaallah şehid olarak Rabbine kavuştu

Mustafa Kasadar, bugün cenaze namazını bildirmek üzere attığı Twitter mesajında ise şu ifadeleri kullandı:

“19 Yıllık kısa ömrünün 7 yılını yatılı olarak okuduğu Kur’an Kursunda geçiren oğlum Muhammed Nuh inşaallah şehid olarak Rabbine kavuşmuştu. Cenazesi yarın Cuma namazı sonrası Fatih Camii şerifinden kaldırılacaktır. لن يصيبنا الا ما كتب الله لنا”

Mustafa Kasadar kimdir?

1965 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İlahiyatçı, yazar ve yayıncı olan Mustafa Kasadar, 1988 yılında Erzurum İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. İsmailağa’da 4 yıl Arapça medrese eğitimi aldı. 9 yıl öğretmenlik yapan Mustafa Kasadar, yayıncılığa duyduğu ilgiyle öğretmenlikten istifa ederek 1989 yılında halen faaliyette olan Ravza Yayınları’nı kurdu.

Milli Görüş camiasında çeşitli görevlerde de bulunan Mustafa Kasadar, Anadolu Gençlik Derneği’nde (AGD) de eğitim olarak görevlerde bulundu. Mustafa Kasadar, Ehl-i Sünnet Âlimler Birliği Derneği (ESAB), Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Derneği (UMAD), Dünya Müslüman Alimler Birliği, Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) gibi birçok dernekte aktif olarak yer alıyor.

Ravza Yayınları’nın işletmesi ve yönetimini oğullarına bırakan Mustafa Kasadar, Milli Gazete’de uzun yıllar köşe yazarlığı yapmaktadır. (Milli Gazete)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *