İslam dünyasında etkinliğini artırmak isteyen Rusya, bu bölgede hakim olan devletlerin ekonomi temsilcilerini Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da “Rusya-İslam Alemi: Kazan Forum 2023″te ağırlıyor. Forumda politikacılar, büyükelçiler, uluslararası kuruluşlar, yatırımcılar ve iş adamları yer alacak.
Rusya ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler arasındaki ticari, ekonomik, bilimsel, teknik, sosyal ve kültürel bağları güçlendirmeyi amacı ile düzenlenen forumda Türkiye’den Anadolu Ajansı da global iletişim ortağı olarak katılıyor.
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen forumda Rusya’da ‘İslami finansman’ın ve ‘helal endüstrisi’nin yaygınlaştırılması, yeni pazarların açılması ve ekonomik fırsatların ortaya çıkarılması da forumun hedefleri arasında.
Uluslararası kuruluşlar, kamu ve finans kurumlarının temsilcileri, büyükelçilik yetkilileri, politikacılar, yatırımcılar ve iş adamlarının bir araya geldiği forumda 86 farklı ülkeden 7 binin üzerinde katılımcı olması bekleniyor.

Küresel koşullara uygun ‘İslami’ uygulamalar
Forum kapsamında 140 tematik toplantı dahil olmak üzere yaklaşık 200 etkinlik düzenlenecek. Forumun ilk gününde, “İslami Finans – İslami Bankacılığın Temelleri ve Finans”, “Rusya-İslam Alemi: Sürdürülebilir Kalkınma ve Ekonomik Refahı Amaçlayan Medya İşbirliği”, “Helal Ürünler Sertifikası ve Uluslararası Deneyim”, “İş Hayatında Yapay Zeka Uygulaması” ve “Kaynakların Verimli Kullanılması Yolunda Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği” başlıklı oturumlar yapılacak.

Katılımcı iş adamları için ticaret, finans ve teknoloji ortakları bulma, yeni pazarlara girme ve yatırım çekme imkanı sağlayan forumda, helal ürün ve hizmetlerin yanı sıra yatırım ve altyapıyla ilgili projelerin sunulacağı “Russia Halal Expo” iş fuarı, “Russia Halal Market” fuarı ve muhafazakar giyime yönelik “Modest Fashion Day” defilesi de düzenlenecek.












Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *