ABD-Suriye doğrudan görüşmeleri hangi maksatla yapılıyor?

ABD-Suriye doğrudan görüşmeleri hangi maksatla yapılıyor?

ABD menşeli Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde, ABD’nin Suriye’deki rejimle doğrudan görüşmeye başladığına ilişkin haberi, Beyaz Saray sözcüsüne soruldu. Sözcü, bunların hassas konular olduğunu söyledi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin, 2012’den beri Suriye’de rehin tutulan Amerikalı gazeteci Austin Tice’ın durumunu görüşmek üzere ABD’nin Suriye’deki rejimle doğrudan görüşmeye başladığına ilişkin haberiyle ilgili Jean-Pierre’e soru yöneltildi.

Sözcü Jean-Pierre, haksız yere gözaltına alınan Amerikalıların serbest bırakılmasını sağlamak gerekçesiyle yürütülen görüşmelerin oldukça hassas olduğunu belirterek, bu konuda geçmişte ya da halihazırda gerçekleşebilecek herhangi bir görüşmeyi teyit edemeyecekleri yanıtını verdi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Suriye’ye, Austin’in serbest bırakılmasıyla ilgili çağrıda bulunduğunu hatırlatan Jean-Pierre, bunların hassas konular olduklarını ve dikkatli olmak istediklerini aktardı.

Jean-Pierre, Tice’ın durumuyla ilgili paylaşacak güncel bir bilgi olmadığını belirterek, “Başkan, haksız yere gözaltına alınan ve rehin tutulan Amerikalılarımızı eve getirmeye kararlı. Austin, kesinlikle onu eve getirmek için elimizden gelen her şeyi yaptığımız Amerikalılardan biri.” şeklinde konuştu.

İran’dan Suriye’ye 2010’dan bu yana en üst düzey ziyaret

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *