Ankara’nın ihracat rakamına 20 yıl öncesi ile kıyaslama

Ankara’nın ihracat rakamına 20 yıl öncesi ile kıyaslama

AKP milletvekili adayı, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, seçim çalışmaları kapsamında Ankara’da Gimat esnafı ile iftar etti. Oktay burada yaptığı konuşmada, demokrasi mücadelesi verdiklerini vurgulayarak Cumhuriyetin 100. yılında yeni bir muasır medeniyet yolculuğu başlatacaklarını söyledi.

Seçim gezisi kapsamında Gimat esnafı ile bir araya gelen Fuat Oktay, “Ankara’nın 2021 yılı ihracatı, 2002 yılına kıyasla tam yüzde 526 artarak 9,5 milyar dolar seviyesine çıktı.” dedi.

Bir yandan darbe girişimlerine, vesayete, antidemokratik kalkışmalara meydan okuduklarını, bir yandan küresel krizlere, salgına, doğal afetlere karşı mücadele verdiklerini belirten Oktay, bir yandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in kazanımlarını güçlendirdiklerini, bir yandan da Adnan Menderes’in bundan tam 73 yıl önce “Yeter. Söz milletindir” diyerek başlattığı demokrasi mücadelesini verdiklerini vurguladı.

Oktay, son 20 yılda, 2003-2022 yıllarında Ankara’ya toplam 604 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yatırımlar sonucunda başkentin şehir hastanelerine, yeni bölünmüş yollara, yeni üniversitelere, hızlı trenlere, raylı sistemlere, organize sanayi bölgelerine kavuştuğunu ve yepyeni bir kimliğe büründüğünü anlattı.

Oktay, “Ankara’nın 2021 yılı ihracatı, 2002 yılına kıyasla tam yüzde 526 artarak 9,5 milyar dolar seviyesine çıktı. Hamdolsun. Bu başarı grafiği her yıl üzerine koyarak büyümeye devam ediyor. 2022 Ocak-Kasım döneminde Ankara’mızın ihracatı yüzde 26 oranında artarak 10,78 milyar dolar olarak gerçekleşti.” dedi.

Oktay, yeni dönemde Türkiye’yi kumar siyasetine, pusu siyasetine teslim etmeden, yeni başarılara yelken açmaya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Oktay, Cumhuriyetin 100. yılında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yeni bir muasır medeniyet yolculuğu başlatacaklarını ifade ederek bunun için doğru adam, doğru kadro ve doğru projelere sahip olduklarını söyledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *