Kurtulmuş: Seçime yönelik bir ittifak çalışması içindeyiz

Kurtulmuş: Seçime yönelik bir ittifak çalışması içindeyiz

Cnn Türk’ün sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkan vekili, “Partilerin seçime yönelik bir ittifak çalışması içindeyiz” ifadesini kullandı, Hüda Par ve Yeniden Refah’la görüşmelerine değindi, ANAP ve DSP ile görüşmelere de kapıyı kapatmadı.

HATAY VALİSİNİN İSTİFASI

Türkiye’de her vatandaşımızın siyasete girme hakkı vardır, hiçbir vatandaşa siyasete girme denilemez. Hatay Valisi Doğan ilk andan itibaren mücadele etmiş birisidir. Herhangi bir görevden biri ayrıldığı zaman da onun yeri boş kalmaz, kendi tercihidir ama sonuçta aday olma hakkı yoktur diyemeyiz. Bakanlarımız can hıraş bir çalışma içindeler, birinci meselemiz yaşanan felaket.

DEPREMZEDELER NASIL OY KULLANACAK?

YSK ilanını yaptı, vatandaşlarımız deprem bölgesinden başka yerlere geçmiş olan vatandaşlarımız gittikleri yerlerde oy kullanabilirler. Evleri yıkılmış olan vatandaşlarımızın da konteyner ve çadırları adres göstererek oralarda oy kullanabilirler. Esas mesele vatandaşımızın oy kullanarak demokrasiye katkıda bulunma isteğidir.

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?

Hiçbir zaman bir pazarlık ittifakı olarak görülmedik, bu konuda MHP ve Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye teşekkür ederiz. Yeniden güçlü bir Türkiye’yi kurma ortak hedefinde buluştuk, önümüzdeki yüzyılı Türkiye’nin yüzyılı yapma hedefiyle bir araya geldik.

Şuna şu bakanlık verilecek, buna şu koltuk verilecek pazarlıkları olmadan ilkesel çerçevede yolumuza devam ediyoruz.

Şu anda yeniden tesis edilmiş, bir merkez siyaseti var. Bunun gövdesi de AK Parti’dir. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili ‘ben de varım diyen’ ve ilkeler bunu ilkeler bazında ifade eden herkese kapılar açıktır.

Yeniden Refah Partisi kendi politikası olan bir siyasi partidir. Görüşlerine saygı duyarız. Burada bir koalisyon protokolü hazırlanıyor değildir. Türkiye Yüzyılı’nın kapılarını açmak için arkadaşlarımız kararını vereceklerdi.

Diğer siyasi partilerin de bu ittifakın içinde olması asla bir pazarlık konusu olmamıştır, bundan sonra ittifakı katılacak olan partiler de bu ittifak için oy verecekleri zaman kendi politik kimliklerini bir kenara bırakıp AK Parti’nin içine girme durumu söz konusu olamaz yine kendi kimlikleri olacak, kendi kimlikleri ile siyasete devam edecekler.

Yeniden Refah ve HÜDAPAR ile görüşmeler sürüyor.

– ANAP ve DSP ile de görüşecek misiniz?

Türkiye’nin çıkarına olan ‘Evet ben de varım’ diyen herkese kapımız açık.

Tekraren söylemek istediğim şey şudur, Yeniden Refah Partisi kendi politik kimliği olan bir siyasi partidir, burada yapılmak istenen şey ortak hedefler istikametinde bir yönelim tespit etmektir burada da şu ana kadar yapılan görüşmelerde bir sorun görünmüyor.

-Kadına karşı şiddet kanunu değiştirilsin talebi (6284 Kanunu) yapıldı mı?

Bir koalisyon protokolü yapılmıyor, biz bu ittifaka katılacak partilerin çoğalması için gayret sarf ediyoruz, bu gibi konuların tartışıldığı bir zemin zaten ortada yok. Partilerin seçime yönelik bir ittifak çalışması içindeyiz. Bu partilerden de olumlu yaklaşımlar görüyoruz.

AK Parti’ni tavrı, tarzı bellidir. Kadının her türlü tehlikeden uzaklaşması için her türlü tedbiri alırız. Programımız ortadadır. Bu konular AK Parti’nin gündemi değildir, bu seçimin gündemi değildir.

Burada bir müşterek irade beyanı var, Sayın Cumhurbaşkanımızın adalığını desteklemek için son derece olumlu ve pozitif bir yaklaşım var.

AK Parti yeni kurulmuş bir siyasi parti değil, biz kadın hak ve hukukunun korunması için her türlü tedbiri alırız dolayısı ile aile ve kadının güçlü bir şekilde var olması için yaptığımız çalışmalar ortadadır. Bu 6284 kanunu bu seçimin bir konusu değildir.

HÜDA PAR ADAYLARI HANGİ LİSTEDE OLACAK?

Şu ana kadar neredeyse sorunsuz gelmiş olan bir ittifaktan bahsediyoruz, bu işi sorunsuz olarak buraya kadar getirmek Türkiye için çok hayırlı oldu. Bu partilerin gelin buraya ittifak yapalım işbirliği yapalım ve bu işbirliği çerçevesinde siz kendinizi unutun diyemeyiz. Türkiye siyasetinin merkezini AK Parti inşa etmiştir, on yıllar boyunca da devam edecektir. Bu ana istikamette yürürken kendi parti programları farklı olan partilerle işbirliği yapmak onların görüşlerinin benimsendiği ya da işbirliği yapmadığımız partilerin görüşlerinin benimsenmediği anlamına gelmez.

3 DÖNEM KURALI

3 dönem kuralını şu nedenle önemsiyoruz, son rakamlar yaklaşık 11,5 milyon siyasi üyesi olan bir partiyiz. Partide hizmet edilecek olan tek yer milletvekilliği değildir, çok dinamik teşkilatlarımız var, belediyelerimiz var ve bütün bunların hepsinde iktidar partisi olan AK Parti var. Burada bir yenilenme sağlaması bakımından 3 dönem kuralının istisnasız olarak uygulanmasının Türkiye siyasetine bir dinamizm katacağını düşünüyoruz. Kararı verecek olan Cumhurbaşkanımızdır.

BAŞKAN YARDIMCILIĞI KONUSU

Bunların hepsi kulistir, Ankara gazeteciliğinin kulisidir. Siyaset dedikodu ile yönlendirilmez, şu anda tek bir önceliğimiz vardır, Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden açık ara seçilmesidir. 14 Mayıs seçimi Allah’ın izni ile Türkiye Yüzyılı’nın kapısını sonuna kadar açacaktır.

MİLLET İTTİFAKI’NDA ‘İYİ PARTİ’ ÇATLAĞI

Ben prensip olarak elimin uzanmadığı yere dilimi uzatmam. Gönül arzu eder ki oradaki tartışmaların şeffaf bir şekilde yansıtılması. Oradaki sorun aday belirleyememek değildi, ortak fikir etrafında bir araya gelemiyorlar.

(İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olması) Bu ilan ettikleri adayın elini zayıflatır. Bizim başkan adayımız yetmiyor, paket halinde kabul edin demektir.

BELEDİYE BAŞKANLARININADAYLIĞI

İki görevde birden olamazlar. Tamamıyla hayali bir sistem kuruyorsunuz.

“SEÇİM BEYANNAMEMİZ BİTMEK ÜZERE”

Siyasette yapmayı başardığımız, bütün rakiplerini çok iyi takip etmek ve onların adımlarına göre adım atmak değil. Mühim olan kendi ayaklarımızın üzerine basarak devam etmektir. Biz kendi seçim kampanyamıza yoğunlaştık. Seçim beyannamesi hazırlığını son ana getirdik. Önceliği deprem sonrası ortaya çıkan afet risklerinin ortadan kaldırılması. İnşallah bunu yapmak mümkün olur.

HDP “ADAYIMIZ KILIÇDAORĞLU” DİYECEK Mİ?

HDP’nin oyu olmadan Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçimde yarışa ortak olması dahi mümkün olamaz, bunu siyasetle ilgilenen herkes biliyor. CHP’nin Kılıçdaorğlu’nu seçtirmesi için HDP ile konuşması olası bir şeydir. Ama masa kurulduğundan beri HDP o masada var oldu, biz söylediğimizde alındılar ama gerçek budur. Fiilen olmasa da HDP her zaman o masadaydı.

Malumun ilamı diye bir şey var, bilineni görünür hale getirecekler.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *