Aile Bakanı Yanık: 6284 sayılı yasanın varlığı dahi tartışılamaz

Aile Bakanı Yanık: 6284 sayılı yasanın varlığı dahi tartışılamaz

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun, “6284’ün kaldırılmasına asla izin vermemeliyiz” açıklaması üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu yasanın “Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez” ifadesini kullandı.

Derya Yanık, Twitter hesabından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “6284’ün kaldırılmasına asla izin vermemeliyiz” şeklinde yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadelenin, AK Parti’nin kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden Yanık, 20 yıldır, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınların tüm sosyal, ekonomik, siyasal haklarına kavuşmaları için sayısız yasal düzenleme ve farkındalık çalışması yaptıklarını söyledi.

Bakan Derya Yanık, şu ifadeleri kullandı:

“Kimsenin, hele Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecini fırsat bilip bu çabamızı sabote etmeye hakkı yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu; bu ülkenin kadınları, özellikle muhafazakar kadınları kazanımlarına sahip çıkacak kadar güçlü ve akıllıdır. 6284 sayılı kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir.

Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz. 6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.”

Öte yandan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, Habertürk’te katıldığı programda Cumhur İttifakı’na katılım için sundukları 30 maddenin de AK Parti tarafından kabul edildiğini söylemişti. Bu 30 maddelik listede, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’la ilgili bir madde de yer alıyor.

YRP: Teklif ettiğimiz maddeler için ‘Hiçbir problem yok’ denildi

6284 aile kurumunu çökertiyor

Mazlumder: 6284 sayılı kanun da gözden geçirilmeli

‘İstanbul Sözleşmesi, buz dağının sadece görünen kısmı’

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *