Olson: Türkiye yıllardır ABD için var, biz de bu dönemde Türkiye için varız

Olson: Türkiye yıllardır ABD için var, biz de bu dönemde Türkiye için varız

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Erika Olson, Türk hükümeti ile işbirliğine devam edeceğiz açıklaması yaptı.

Erika Olson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar en karanlık anlarında yardıma muhtaç olduklarında, birbirimizin yanındayız” dedi.

Deprem diplomasisinin iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl etkileyeceği sorusuna Olson,“Türkiye yıllardır Amerika Birleşik Devletleri için vardı. Biz de bu süreçte Türkiye için varız. Bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İnsanları desteklemek için Türk hükümetiyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Olson, geçen ay ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Türkiye’ye yaptığı ziyarette eşlik etmiş, Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne gelmiş, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerde bulunan ABD heyetinin içinde yer almıştı.

2016-2019 yılları arasında ABD Türkiye Misyonunda ekonomi danışmanı olarak görev yapmış, bugün depremlerden etkilenen güney illerinde bulunmuştu.

Deprem olduğu sırada Türk Büyükelçisi ile mesajlaşıyorduk

Olson, depremlerin ardından ABD’nin yardımına ilişkin olarak, Washington’un “en başından beri” Türk hükümetiyle temas halinde olduğunu vurguladı.

Olson, “Aslında depremin olduğu akşam, deprem vurduğunda Türk büyükelçisiyle farklı bir konuda mesajlaşıyordum” dedi.

“Dolayısıyla o andan itibaren, sahadaki insanların acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak için burada, Washington’daki Türk Büyükelçiliği ve Türk hükümeti ile el ele çalışıyoruz” dedi. “Sekreterin (Bilken) dediği gibi: ABD, toparlanma söz konusu olduğunda uzun vadede Türkiye’nin yanındadır.” ifadesini kullanan Olson, “Biz de ihtiyaçlar konusunda Türkiye halkından ve Türkiye hükümetinden bilgi alacağız” dedi.

Olson ayrıca, ABD’nin Hatay’da bir sahra hastanesi kurduğunu ve Türkiye’ye 185 milyon dolar yardım taahhüdünde bulunduğunu vurguladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *