Kahramanmaraş’a 25 metrelik ‘Toprak Ana’ heykeli

Kahramanmaraş’a 25 metrelik ‘Toprak Ana’ heykeli

Kahramanmaraş’ta AKP’li Onikişubat Belediyesi tarafından 23 Nisan’da açılışı yapılacak sergi alanına 25 metre yüksekliğinde 23 metre genişliğinde “Toprak Ana ve Anadolu Köylüsü” temalı heykel yapımının sürdüğü bildirildi. Yeni heykelin kentin yeni simgesi olmasını planlıyor.

Onikişubat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 50 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek organizasyon kapsamında kentte hazırlıkların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, kentin turizm geleceğine katkı sağlayacak projelere önem verildiği ve bu kapsamda EXPO 2023 Sergi Alanı’na Cengiz Aytmatov’un “Toprak Ana” kitabından yola çıkılarak, doğal tarım konularına dikkat çekilmesi gerekçesiyle “Toprak Ana ve Anadolu Köylüsü” temalı kinetik heykel yapıldığı ifade edildi.

Sanatçılar tarafından EXPO 2023’e özel tasarlanan, 25 metre yükseklik ve 23 metre genişliğe sahip olan ve kollarıyla toprağa tohum serpecek kinetik heykelin, ziyaretçilerine, doğaya dönüş, organik tarım ve köylü Türk insanının toprakla olan ilişkisini aktarmasının hedeflendiği kaydedildi.

EXPO 2023’e özel tasarlanan heykelin Kahramanmaraş’ın yeni simgesi olması planlanıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *