Bakan’dan ‘zincir market’ açıklaması: Mevzuatın el verdiği ölçüde yaptırım uyguluyoruz

Bakan’dan ‘zincir market’ açıklaması: Mevzuatın el verdiği ölçüde yaptırım uyguluyoruz

Sürekli zam yapan zincir marketlerden şikayet eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözleri kendisine sorulan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ‘serbest piyasa ilkelerine’ aykırı davrandıklarında yaptırım uyguladıklarını söyledi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı öncesinde Ticaret Bakanı Mehmet Muş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “sürekli zam yapan zincir marketlerin, FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması” şeklindeki sözleri hatırlatılarak, “Bu konuda herhangi bir inceleme yürütüyor musunuz?” sorusu üzerine Bakan Muş, konuyu rekabet hukuku açısından denetlediklerini, Rekabet Kurulunun, 6 zincir markete yaklaşık 2,7 milyar lira para cezası verdiğini kaydetti.

Bu dönem içinde yürüttükleri denetimlerin de bulunduğunu belirten Muş, “Piyasa koşulları içinde, serbest piyasa ilkelerine aykırı davrandıkları yerde, mevzuatın el verdiği ölçüde idari ve cezai yaptırımları uyguluyoruz. Ticaret Bakanlığı olarak şu an yaptığımız uygulamalar bunlar.” diye konuştu.

Bahçeli ne demişti?

Salı günü Mecliste partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, “Ticaret Bakanlığımızın fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğinden, keyfi ve hatta sinsi bir plan dahilinde fiyat etiketlerini şişirenlerden adli ve idari manada hesap soracağından kuşku duymuyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli, şöyle devam etmişti:

“Bu arada zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal ve ekonomik huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyiz. Ticaret Bakanlığımızın fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğinden, keyfi ve hatta sinsi bir plan dahilinde fiyat etiketlerini şişirenlerden adli ve idari manada hesap soracağından kuşku duymuyoruz. Vatandaşlarımızın kesesine dokunan kim olursa olsun karşısındayız. Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir.

Ekmeğimizden çalan, sofralarımızın tadını kaçıran, mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir, bu vazife de bihakkın yerine getirilecektir. Bizim siyaset ve düşünce temelimizce, Bilge Kağan’ın öğüdü vardır, Dedem Korkut’un bilgeliği. Yunus Emre’nin sevgisi vardır, Hacı Bektaş’ın erdemi. Fatih’in vizyonu vardır, Mehmetçiğin cesareti. Atatürk’ün liderliği vardır, Türkeş Bey’in çağrısı. Cumhur İttifakı olarak, zalimin karşısında, mazlumun yanındayız. Biz acımasız küresel sömürünün arasından milli sanayimizi yükseltmek istiyoruz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *