Seçimlere 3 gün kala Pelosi’ye yapılan saldırı

Seçimlere 3 gün kala Pelosi’ye yapılan saldırı

ABD’de 8 Kasım’da tamamlanacak ara seçim süreci bugün başlarken, geçtiğimiz cuma günü (28 Ekim’de) ismi son dönem iyice öne çıkarılan demokrat Nancy Pelosi’nin kocası Paul Pelosi’ye ‘çekiçle’ saldırı düzenlendi. Paul’un kafa kırığı nedeniyle tedavi edildiği bildirilirken, Nancy Pelosi de İncil’den bir mesaj paylaşmıştı.

Voa Türkçe’nin aktardığına göre, Paul Pelosi, San Francisco’daki evinde Cuma günü çekiçle saldırıya uğramıştı. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi eşine çekiçle düzenlenen saldırı sonrası yazılı bir açıklama yayınladı. Pelosi saldırı nedeniyle sarsıldıklarını belirtti ve ailesinin güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesine minnettar olduğunu kaydetti. Nancy Pelosi, eşinin durumunun iyileşmeye devam ettiğini de kaydetti.

42 yaşındaki saldırgan David Depape’ın saldırı sırasında Nancy Pelosi’yi görmek istediği belirtiliyor. Olay, 8 Kasım ara seçimleri öncesinde ülkede siyasi şiddetin artabileceği endişelerini de beraberinde getirdi.

Saldırı sırasında başkent Washington’da olan Nancy Pelosi, olayın ardından San Francisco’ya gitmişti. Pelosi açıklamasında duaların ve iyi dileklerin yardımcı olduğunu ve Paul Pelosi’nin iyileşmesine de destek olduğunu belirtti.

Cuma günü Paul Pelosi’nin bir şekilde 911’i aramayı başardığı ve eve gelen güvenlik güçlerinin saldırganın elinden çekici alıp gözaltına aldığı belirtiliyor Saldırganın amacının Nancy Pelosi gelene kadar Paul Pelosi’yi evde bağlı bir şekilde tutmaya çalıştığı da güvenlik güçlerinin paylaştığı bilgilerden. Saldırgan, ölümcül silahla saldırı, hırsızlık gibi çeşitli suçlamalarla karşı karşıya.

Başkan Joe Biden saldırıyı kınadı. Demokrat milletvekili 82 yaşındaki Nancy Pelosi ülkenin en güçlü politikacılarından. 2021’de dördüncü kez Temsilciler Meclisi Başkanı seçilmişti. Pelosi 1987’den bu yana Temsilciler Meclisi’nde San Francisco bölgesini temsil ediyor.

Eşi Paul Pelosi bir girişim şirketi kurucusu. 1963 yılından bu yana evli olan çiftin 5 çocuğu bulunuyor. 2021’deki 6 Ocak Kongre baskınından bu yana bazı Kongre üyelerinin tehditler aldığı biliniyor.

Pelosi, İncil’den ayetle mesaj verdi!

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, kocası Paul Pelosi’nin uğradığı saldırı üzerine kongre üyelerine gönderdiği mektupta, İncil’den teselli bulduğunu öne sürdü.

AA’nın aktardığına göre, Pelosi kongre üyelerine yazdığı mektubunda, “Dün sabah, saldırgan bir adam ailemizin evine girdi, bana saldırmak istedi ve kocam Paul’e vahşice saldırdı. Çocuklarımız, torunlarımız ve ben, Paul’umuzun hayatına kasteden saldırı nedeniyle kalbimiz kırıldı ve travmatize olduk. Kolluk kuvvetlerinin ve acil servislerin hızlı müdahalesi ve aldığı hayat kurtarıcı tıbbi bakım için minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Kongre üyelerine teşekkür eden Pelosi, “İşaya İncilindeki şu sözler de bizi teselli ediyor: ‘Korkmayın, çünkü ben sizinleyim. Yılmayın, çünkü ben sizin Tanrınızım. Seni güçlendireceğim ve sana yardım edeceğim. Seni doğru sağ elimle destekleyeceğim.'” mesajını verdi.

Mecliste ve Senato’da çoğunluğu kaybetme riski

ABD Temsilciler Meclisi’nin tamamı ve ABD Senatosu’nun üçte birini seçmek üzere Amerikalılar 30 Ekim’den itibaren 8 Kasım’a kadar sandıklara giderek oy kullanacak.

Artan enerji fiyatları ve enflasyonun yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris’in, iç ve dış politikadaki düşük performansı, ara seçimlerde Demokratları kongrenin iki kanadında da çoğunluğu kaybetme riskiyle karşı karşıya bırakmış durumda.

Cumhuriyetçi adaylar arasında özellikle de eski Başkan Donald Trump’ın desteklediği adaylar Demokratları zorlarken Demokrat Parti daha önce çok da denemediği son bir kozu oynamaya başladı. Demokratlar, Biden ve Harris ikilisinin performans düşüklüğünü, başkanlığı döneminde ara seçimlerde çok da boy göstermeyen eski Başkan Obama’nın ünü ve etkisiyle kapatmaya çalışıyor.

Biden oyunu erken kullandı

ABD’de Kongrenin her iki kanadında, Temsilciler Meclisindeki sandalyelerin tamamının ve Senatodaki sandalyelerin üçte birinin oylanacağı ara seçimler için erken oy kullanma süreci 30 Ekim’de başladı.

Kongrenin iki kanadını elinde tutma konusunda zorlu bir mücadeleye girecek demokrat Başkan Biden, hafta sonu için Daleware eyaletine bağlı memleketi Wilmington’da oyunu kullandı. Biden, seçim merkezinin çıkışında gazetecilere, ara seçimler konusunda iyi hissettiğini söyledi. Biden, “Bundan sonra ara seçimin bir referandum olmadığını anlatmaya çalışacağım. Bu bir tercihtir. Temel bir tercih. Ülkenin oldukça farklı iki hali arasında bir tercih.” dedi.

ABD başkanının demokratları oy kullanmaya teşvik etmek için oyunu erken kullandığı belirtiliyor.

Demokratlar yeniden Obama’nın ismini parlatıyor!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *