Genç Birikim’in yeni sayısı çıktı

Genç Birikim’in yeni sayısı çıktı

Ali Kaçar yönetiminde, gündemdeki konu ve olayları İslamî bir yaklaşımla yorumlayan Genç Birikim dergisinin Ekim 2022 tarihli 244’üncü sayısı çıktı.

Derginin yeni sayısı araştırmacı yazar Ali Kaçar’ın, “Müslümanca Yaşamak Ancak Peygambere Tabi Olmakla Mümkündür” başlıklı yazısı ile başlıyor. Kaçar, Peygamberlik müessesinin İslam dininin temel ve değişmez kurallarından birisi olduğunu, Müslümanca yaşam için Peygamberin örnek alınması ve kendisine tabi olunması gerektiğini vurguluyor.

Genç Birikim’in bu ayki dosya konusu, “Vahiy-Sünnet İlişkisi” olarak belirlenmiş. Dosya konusu çerçevesinde; Fatih Pala, Haydar Özalp, İslam Doğubey, Servan Özbey, Sümeyye Demirci ve Taşkın Önel “Vahiy ve Sünnet” arasındaki ilişkinin çeşitli yönleriyle yorumluyorlar.

Dergide, ayrıca Cefai Demirel’in “İstişarenin Bilgeliği”, Emrah Doğru’nun “Tesettür” başlıklı yazıları ve İsmail Ceylan’ın “Rusya’nın Ukrayna’daki Kayıpları Türkiye’nin Kazançlarıdır” başlıklı tercümesi ile yine Ali Kaçar’ın kaleminden “Halife Vahdeddin ve Saltanatın Kaldırılması” başlıklı yazı serisinin ilk bölümü yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *