Tayland’da çocuk bakımevine kanlı saldırı

Tayland’da çocuk bakımevine kanlı saldırı

Tayland’ın kuzeydoğusundaki bir çocuk bakım merkezine eski bir polis memuru tarafından düzenlenen silahlı ve bıçaklı saldırıda 24’ü çocuk 35 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Saldırganın daha sonra evine dönüp kendi karısı ve çocuğunu da öldürüp intihar ettiği belirtildi. Saldırının nedeni bilinmiyor.

Tayland’ın kuzeydoğusundaki Nong Bua Lamphu bölgesinde bir çocuk bakımevine düzenlenen silahlı saldırıda 24’ü çocuk 35 kişi yaşamını yitirdi.

Silah ve bıçak kullanılan saldırıda yaralanan 12 kişinin tedavi altına alındığı belirtildi.

Polis yetkilileri, eski bir polis memuru olan 34 yaşındaki saldırganın daha sonra kendi eşini ve çocuğunu öldürüp intihar ettiğini söyledi.

Tayland’ın Nong Bua Lamphu eyaletindeki Uthaisawan Na Klang bölgesinde bulunan Çocuk Gelişim Merkezi’ne eski bir polis tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Sputnik’in aktardığına göre, Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, 34 yaşında olan ve geçen yıl uyuşturucu testinden geçemediği için emniyet teşkilatından kovulan eski polis Panya Khamrap, çocuk bakımevini bastığı bildirildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, saldırganın uyuşturucu madde etkisi altında olduğu tahmin ediliyor. Emniyet Müdürü Jakkapat Vijitraithaya, silahlı şahsın saldırıdan sonra evine giderek eşini ve çocuğunu öldürdükten sonra intihar ettiğini duyurdu.

Tayland, Güney Asya ülkeleri arasında bireysel silahlanma oranların daha fazla olduğu bir ülke olarak biliniyor. Kitlesel silahlı saldırılara ülkede genelde nadir rastlansa da son olarak 2020 yılında bir askerin düzenlediği silahlı saldırıda 29 kişi yaşamını yitirmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *