İBB Meclisinde ‘Vahdettin’ tartışması

İBB Meclisinde ‘Vahdettin’ tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşmasının ardından başlayan “Vahdettin” tartışması İBB Meclisi’ne sıçradı. Balyalı ‘Vahdettin bizim için bir haindir’, Göksu ‘Tarihimizden utanmıyoruz, gurur duyuyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 9 Eylül kutlamalarında fitilini ateşlediği, AK Parti temsilcilerinin yanıtlarıyla büyüyen ‘Vahdettin’ tartışması İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ni de gerdi. İBB Meclisi eylül ayı ilk birleşimi, Saraçhane’deki başkanlık binasında Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında devam etti.

“Gündem dışı konuşmalar” bölümünde CHP adına kürsüye çıkan Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, konuşmasının son bölümünde Kraliçe 2. Elizabeth’in hayatını kaybetmesine değindi. Subaşı, “Kraliçe öldü, başınız sağ olsun. İngilizler çok severler İslamcıları. Arabistanlı Lawrence, o koymuştur teoriyi. Burada ‘siyasal İslam’ı kullanarak çok şey yapabilirsiniz orduda’ diyen Arabistanlı Lawrence’tır. Sizin kurucu liderlerinizin de birçoğu İngiltere’den mezun olmuş gelmiştir. Vahdettin mesela, örnek aldığınız lider, İngiltere’ye kaçmıştır. İngiliz gemisiyle kaçmıştır” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *