Bakan Bilgin: Türkiye yeni bir konumda bulunuyor

Bakan Bilgin: Türkiye yeni bir konumda bulunuyor

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin “Türkiye, 100 yıl önce Gazi Paşa’nın liderliğinde emperyalizme karşı ilk savaşı kazandı. Çanakkale ve arkasından gelen Milli Mücadele ile Batı sömürgeciliğinin sonunu getiren bir sürecin başlangıcını gerçekleştirdik.” ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Binali Yıldırım, Antalya’da STK temsilcileri ile bir araya geldi. Dokuma Park’taki Antalya Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Bilgin, yeni tip koronavirüs sürecinin yarattığı tahribatla uğraşan dünyanın Rusya-Ukrayna Savaşı’nın etkileriyle de karşı karşıya kaldığını söyledi.

Dünyadaki ekonomik sistemin bu kadar erken dalgalanıp kırılacağını kimsenin tahmin etmediğini ifade eden Bilgin, böyle bir dünyada sorunlu da olsa Asya’nın bir yükselişine şahitlik edildiğini vurguladı. Türkiye’nin dünyadaki konumunun farklılaştığını savunan Bilgin şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, 100 yıl önce Gazi Paşa’nın liderliğinde emperyalizme karşı ilk savaşı kazandı. Çanakkale ve arkasından gelen Milli Mücadele ile Batı sömürgeciliğinin sonunu getiren bir sürecin başlangıcını gerçekleştirdik. 100 yıl sonra başka bir şey yapıyoruz. Batı’nın önce açlık sorununu çözdük, tahıl koridorunu açarak. Orta Doğu’da çıkarmak istedikleri felakete müdahale ettik. Akdeniz’den Türkleri kovmaya çalışan bir operasyonu engelledik. Türkiye yeni bir konumda bulunuyor. Bu konum nedir? Türkiye hızla sanayileşiyor. Dünya ticaretiyle entegre oldu. Dünyada mal satmadığımız yer yok. Türkiye’de üretilmeyen bir ürün yok. Türkiye nükleer teknoloji ile tanışıyor. Krizin meydana getirdiği dengesizliğin istikrarsızlığın istikrara dönmesi için mücadele diyoruz. Bütün bunları yaparken Türkiye demokrasi içiresinde kalkınma mücadelesi veriyor.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *